Campionat mondial de dans sportiv în premieră în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pretendenţii României la medalii sunt Vlad Pâslariu şi
Pop Eszter
Pretendenţii României la medalii sunt Vlad Pâslariu şi Pop Eszter

Sala Sporturilor din Braşov găzduieşte de vineri până dumică cea mai spetaculoasă competiţie de dans din lume, respective Campionatul Mondial de Dans Sportiv Standard pentru Tineret.

64 de perechi, din 32 de ţări de pe patru continente şi-au trimis la Braşov campionii şi vicecampionii naţionali pentru a se lupta pentru medalii.

„Este pentru prima oară când Federaţia Internaţională acordă României onoarea de a găzdui o astfel de competiţie majoră din calendarul ei competiţional. Sâmbătă seară, la Sala Sporturilor, braşovenii şi nu numai vor avea şansa să-i vadă la lucru pe cei mai buni dansatori din lume la categoria de vârstă 16-18 ani, printre perechile concurente numărîndu-se campionii şi vicempionii naţionali din 32 de ţări de pe patru continente“, a declarat Mircea Gavrilă, preşedintele „Academiei de Dans“ Braşov, principalul organizator al concursului.

Sperăm la o medalie de aur

Ţara noastră va fi reprezentată de cele mai bune perechi de dansatori. Principalii aspiranţi la titlul mondial din partea României sunt Vlad Pâslariu şi Pop Eszter o pereche ce a adunat în palmares, din 2007 şi până în prezent, peste 67 de locuri I, 28 de locuri II, 11 locuri III la competiţii naţionale şi internaţionale. Perechea mai are în palmares şapte titluri de campioni naţionali şi patru titluri de deţinători ai Cupei României. De asemenea, Răzvan Cotescu şi Ioan Lupeanu, viceampionii naţionali ne vor reprezenta şi ei la prestigioasa competiţie.

„Vlad Pîslariu şi Eszter Pop sunt actuali vicecampioni mondiali, în timp ce Răzvan Cotescu şi Ioana Lupeanu sunt vicecampionii naţionali. Ei se vor lupta mai ales cu perechile din Lituania, care sunt extrem de valoroase. Sperăm ca anul acesta titlul mondial să rămână în România. Ar fi o mare realizare pentru sportivii noştri şi pentru dansul sportiv românesc“, a mai spus Mircea Gavrilă.

Biletele de intrare pentru competiţia mondială costă 45 de lei şi vor putea fi cumpărate de la Sala Sporturilor.

Odată cu acest campionat mondial, la Braşov, în cadrul aceluiaşi eveniment sportiv va avea loc şi competiţia internaţională denumită World Open WDSF Standard şi Latino Transilvanian Grand Prix, competiţie ce va alinia la start împreună cu campionatul mondial peste 2.000 de sportivi din întreaga lume, la diferite categorii de vârstă, atât la secţiunea standard, cât şi la cea latino. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite