Campania „Plantează în România”: 320.000 de puieţi ar putea fi sădiţi la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Braşovului se va implica şi în acest an în organizarea campaniei de plantare puieţi ”Plantează în România”, în parteneriat cu Asociaţia ”Creştem România Împreună”. Evenimentul va avea loc în perioada 15 martie-15 aprilie 2017, interval în care este marcată Luna Pădurii.

Ajuns la a doua ediţie, evenimentul s-a bucurat de un real succes în cursul anului 2016, când au fost plantaţi 160.000 puieţi pe o suprafaţă de 32 ha şi a atras 5.000 voluntari şi 200 de instituţii partenere la nivel naţional. Au fost derulate patru tipuri de activităţi, respectiv şantiere forestiere, acţiuni de plantare urbană, acţiuni de plantare în jurul unităţilor de învăţământ şi amplasare de corturi pentru ditribuire puieţi către populaţie.

”În acest an este vizată dublarea acestor cifre. Ne vom axa mai mult pe plantarea de puieţi în spaţiul urban. Dorim să compensăm astfel impactul negativ pe care îl au suprafeţele construite asupra mediului înconjurător”, a declarat preşedintele Asociaţiei ”Creştem România Împreună”, Mihai Mihu.

La rândul său, prefectul Ciprian Băncilă a precizat că succesul acestei iniţiative depinde de implicarea tuturor factorilor locali: ”În cursul anului trecut am reuşit să avem un număr record de puieţi plantaţi în cadrul acţiunii, comparativ cu celelalte judeţe participante – 60.000 arbori de diferite specii. Facem apel către partenerii noştri din administraţia publică locală ca şi în 2017 să dea dovada de acceaşi implicare. Sperăm ca această acţiune să fie preluată ca model şi să fie multiplicată, iar instituţia noastră va sprijini întotdeauna acest gen de activităţi dat fiind impactul pozitiv asupra mediului natural”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite