BRomania a semnat acord de recunoaștere a vinovăției pentru conducere sub influența alcoolului și a drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Matei Dima aka BRomania, regizorul filmului Teambuilding, a fost prins în 2021 de polițiștii din Brașov conducând sub influența alcoolului și a drogurilor. El a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

BRomania a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii FOTO Adevărul
BRomania a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii FOTO Adevărul

Matei Dima, regizorul celui mai vizionat film românesc, Teambuilding, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești (Brașov).

Cunoscut ca BRomânia, celebrul vlogger, actor și producător Matei Dima, din Constanța, a fost prins, în luna martie a anului 2021, drogat și băut la volan, pe raza stațiunii Râșnov din Brașov. Pe numele său s-a întocmit un dosar penal pentru „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Decizia Judecătoriei Zărnești spune că „admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 28.11.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești cu inculpatul DIMA MATEI, în dosarul de urmărire penală. În temeiul art. 396 alin. (2) cu aplicarea art. 480 alin. (4) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul DIMA MATEI la pedeapsa amenzii penale de 10.000 lei (200 zile-amendă a câte 50 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, prevăzută de art. 336 alin. (2) Cod penal”.

Decizia poate fi contestată

Instanța a precizat că recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea trebuie depusă în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Matei Dima poate solicita eşalonarea plăţii amenzii, în rate lunare, pe o perioadă de maxim 2 ani. 

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

Filmul Teambuilding, regizat de Matei Dima, a atins într-un timp foarte scurt un million de spectatori, fapt nemaiîntâlnit în România ultimilor ani.

Filmul a stârnit și numeroase controverse, unul dintre cei mai aprigi contestatari fiind jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, care a declarat că simțea că se tâmpește privind Teambuilding. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite