Braşovul, oraşul crimelor perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, în Braşov s-au produs mai multe atacuri armate. Până în prezent, anchetatorii nu au reuşit să tragă pe nimeni la răspundere.

Două familii distruse, două atacuri armate, patru morţi şi niciun vinovat. Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte atacurile de la farmacia Thea din Braşov, din 2004, şi jaful de la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie, din 2009. Acestea sunt doar două dintre crimele înfiorătoare de la Braşov, la care poliţiştii nu au nicioun rezultat.

În cazul dublului asasinat de la farmacie, principalul suspect a fost achitat defintiv. Aşa că s-a dechis un nou dosar, cu autor necunoscut. Daniel Cistian, soţul uneia dintre farmacistele ucise, este convins de vinovăţia lui Alexandru Diaconescu.

S-a lăsat un criminal în libertate. Niciuna dintre instanţe nu a ţinut cont de probele ştiinţifice din dosar, care îl indică pe Diaconescu ca fiind autorul", spune bărbatul.

În cazul jafului de la casa de schimb, nimeni nu a fost învinuit. Părinţii uneia dintre victime, Ciprian Ion, sunt distruşi. „A murit nevinovat! Orice am face, nimeni nu ne mai poate aduce băiatul înapoi. Nici acum nu ştim cine a comis atacul", spune tatăl lui Ciprian, Nicolae Ion.

 Dublul asasinat petrecut în 6 decembrie 2004, la farmacia „Thea", de pe B-dul Victoriei din Braşov, a şocat o ţară întreagă. Imediat după crimă, a apărut un suspect principal al uciderii celor două farmaciste, Alexandru Diaconescu.

image

Procesul crimei de la farmacie a durat patru ani, iar la final Diaconecu a fost achitat. Astfel, s-a deschis un nou dosar, cu autor necunoscut, care este în lucru la procurori. Cazul farmacistelor ucise în 2004 a fost o premieră în justiţia din România.

A fost primul caz din ţară în care s-au folosit probe tehnico-ştiinţifice. Pentru realizarea acestora, statul român a plătit aproximativ două miliarde de lei vechi.

Ucişi în propria casă

În august 2005, doi bătrâni, Elena şi Nicolae Istrate, de 63 ani, respectiv 69 ani, au fost maltrataţi şi împuşcaţi în cap, în casa lor din satul Şirnea. Nici acum anchetatorii nu au găsit un vinovat.

S-a făcut tot ce s-a putut şi nicio urmă nu a rămas pe dinafară. Toţi suspecţii au fost verificaţi la sânge, dar rând pe rând au fost excluşi.

Există probe concludente care pot dovedi autorul, numai că acesta a rămas neidentificat", a explicat procurorul Alen Toroiman din cadrul DIICOT Braşov.

Jaf în văzul lumii

Un alt dosar la care se lucrează este şi cel al dublului asasinat de la casa de schimb valutar, din 28 ianuarie 2009. Atunci, un angajat, Ciprian Ion, şi un braşovean cu simţ civic, Gheorghe Lala, şi-au pierdut viaţa, în mod dramatic, după ce au fost împuşcaţi.

Anchetatorii au un cerc de suspecţi, dar atât. „În momentul de faţă nu există niciun învinuit, dar avem un cerc de suspecţi, care este limitat. Este în continuare un dosar cu autor necunoscut.

S-a făcut expertiză balistică, ADN, fizico-chimică şi de imagini, dar acestea nu au putut determina autorul", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, procurorul Luminiţa Nastasiu. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite