Brașovul, lovit de furia electorală: consilier filmat la toaletă, înjurături între edili și bătaie pe stradă

0
Publicat:

Brașovul este zguduit de o serie de incidente ce trădează tensiunea electorală. Un consilier local a uitat să dezactiveze camera când a intrat la toaletă, un angajat al Primăriei a înjurat o consilieră, iar alt consilier local a lovit cu capul în gură un cetățean USR-ist.

Pre-campanie electorală cu scântei și gafe la Brașov FOTO Adrian Codreanu
Pre-campanie electorală cu scântei și gafe la Brașov FOTO Adrian Codreanu

Incidentele curg pe bandă rulantă în ședințele comisiilor Consiliului Local Brașov și în preajma Primăriei. Nici nu a început campania electorală și spiritele sunt mai încinse chiar decât în 1990, când românii nu știau ce înseamnă democrația. Niciodată la Brașov nu au fost incidente atât de grave ca acum, în cea mai agresivă pre-campanie a alegerilor locale din 9 iunie 2024.

Joi, 28 martie 2024, un consilier local a uitat s-și dezactiveze camera de la telefon într-un moment în care ar fi trebuit să o facă, deși era în direct în ședința comisiei pentru activităţi ştiinţifice, social – culturale, muncă, familie, educative, sportive, agrement, tineret, religie, învăţământ, sănătate şi protecţie socială.

Așa s-a ajuns ca Adrian Codreanu (PNL) să fie filmat în toaletă, unde și-a arătat de mai multe ori fața în prim-plan, fără să-și dea seama, dar și felul în care a desfășurat hârtia igienică pentru finalizarea acțiunii. 

După gafă, au urmat violențe. Întâi verbale

La câteva ore, un angajat al Primăriei Brașov a omis și el să închidă – de această dată – microfonul, tocmai când o jignea și o înjura pe una dintre consilierele locale liberale, avocata Pamela Diaconu.

Colegii liberali i-au cerut imediat să părăsească sala de ședințe, însă primarul Allen Coliban a spus că este vorba despre „o greșeală omenească” și și-a cerut el scuze în locul angajatului, însă nu a luat vreo măsură împotriva acestuia, cel puțin în ședință.

Între timp, în fața Primăriei Brașov toate partidele și-au instalat corturi în care strâng semnături de la cetățeni în vederea depunerii candidaturilor pentru alegerile din acest an. Aici s-a ajuns chiar la violență fizică, potrivit celor postate pe pagina de Facebook de Radu Hossu, fost purtător de cuvânt al USR Brașov.

Individul din imagine mi-a lovit un coleg (Nicu) cu capul în nas. El este Consilier Local Brașov din partea PNL. Relatez din spusele lui Nicu: Acum o oră, acest redus care a amenințat-o și pe Flavia voalat cu moartea, era lângă cortul USR, unde se strângeau semnături pentru alegeri; dădea târcoale pentru a intimida oamenii de acolo. La un moment dat, Nicu îi salută pe consilierii locali USR care se apropiau de cort cu «Heiii, uite câți consilieri locali!», moment în care Alexandru Pușcașu (consilierul local PNL) îi spune «ce p…a mă-tii vrei, mă?». Nicu îi răspunde că nu a vorbit cu el. Moment în care rebutul se repede și încearcă să-i dea un cap în gură. Reușește să-l lovească în nas, maximumul bărbăției din viața lui. Toate acestea se întâmplau în fața fetiței sale. Pentru că așa fac redușii“, a postat Radu Hossu.

El a relatat că a urmat plângerea la Poliție. „În acest moment, colegii mei sunt la Poliție, pentru a fi martori la declarația lui Nicu cu privire la agresiunea pe care vi-o povestesc. Asta este competiția politică? Ăsta este mediul pe care-l vrem? Eu, sigur nu. Redușii ăștia trebuie să fie expuși, pentru că doar presiunea publică îi poate forța pe liderii acestor indivizi să nu-i mai pună pe liste. Și doar dacă află oamenii despre ei, nu-i vor mai vota”, a precizat Hossu.

Disputele au continuat și în ședința de plen din 29 martie, cu acuzații din toate părțile, către toată lumea. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite