Braşovul, locul patru pe ţară la impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mic impozit îl plătesc braşovenii care locuiesc în garsonierele din zonele periferice, doar 68 de lei, iar cel mai scump, proprietarii caselor din zona centrală, 198 de lei.

Locuitorii Capitalei plătesc cel mai mare impozit pentru locuinţe, urmaţi de proprietarii din zonele turistice, cum este Constanţa, pe locul doi, iar Târgu-Mureş, pe locul trei. Braşovul se situează pe locul al patrulea.

Braşovenii plătesc impozite de oraş turistic. Locuitorii garsonierelor din buricul târgului scot din buzunar 77 de lei pe an, în timp ce braşovenii care stau la periferie plătesc 68 de lei pentru garsoniere de 28 de metri pătraţi. Impozitul pentru apartamentele cu două camere creşte simţitor. Posesorii unor astfel de imobile trebuie să scoată anual din buzunar 125 de lei, dacă locuiesc în centru şi între 104 şi 120 de lei dacă locuiesc în alte zone.

Braşovenii care deţin apartamente cu trei camere plătesc anual între 159 şi 183 de lei, iar cei care deţin apartamente cu patru camere achită sume cuprinse între 173 şi 198 de lei.

Pentru casele cu suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi, din centrul Braşovului, în anul fiscal 2011, braşovenii plătesc 193 de lei, pe an. Pentru casele ridicate în 1950, situate în zone bune ale oraşului, proprietarii plătesc între 182 şi 190 de lei, iar pentru cele de la periferie impozitul este de 170 de lei, pe an, mai mic decât pentru un apartament cu patru camere.

Impozitul pentru un teren în centrul Braşovului ajunge la 8.900 lei/hectar, dar poate scădea până la 200 lei/hectar, la marginea oraşului.

Cât s-a colectat la bugetul local

În total, anul acesta, la bugetul local s-au colectat 52.929.000 de lei, din impozitele pe locuinţe şi terenuri, atât de la persoanele fizice, cât şi de la persoanele juridice. În primele trei luni ale anului 2011, braşovenii au plătit impozite şi taxe locale în valoare de 101.451.000 de lei. Există şi rău platnici. 15.000 de braşoveni riscă să fie executaţi silit după ce au depăşit termenul de plată al taxelor şi impozitelor locale.

„Impozitele diferă şi se plătesc în funcţie de suprafaţă şi zona în care sunt situate imobilele, dar şi în funcţie de anul de construcţie", a declarat Marian Voinescu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite