Braşovul devine Oraş de Poveste de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminile de Crăciun se vor aprinde în 6 decembrie, iar Braşovul va fi scăldat anul acesta în alb şi argintiu. Seara se va încheia cu un concert al Andrei şi un foc de artificii.

Bradul din Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime şi este împodobit cu aproximativ 1 km de şiruri şi conuri luminoase, care vor îmbrăca tulpina şi ramurile. La exterior sunt montate 900 de metri de şiruri verticale cu 18.000 de becuri şi flashuri. Pe vârful crengilor va fi montată o spirală de 1.200 de metri de ţurţuri cu leduri, cu aproximativ 70.000 de luminiţe.  În vârf va fi aşezată o stea luminoasă de 1,5 metri. Luminile se vor aprinde la 17.00, iar momentul festiv va fi  urmat de recitaluri de colinde, un concert al Andrei şi un foc de artificii.

Piaţa Enescu va fi de asemenea un punct central al sărbătorilor de iarnă. Acolo va fi amenajat un orăşel al copiilor şi va fi amplasat un brad împodobit cu şiruri luminoase, ţurţuri şi globuri, iar piaţeta va fi traversată de şiraguri de ţurţuri din LED de care vor fi prinşi 6 reni luminoşi. De asemenea, gangul dintre Piaţa Sfatului şi Piaţa Enescu va fi iluminat cu şiruri de ţurţuri. 

Feeria de lumini continuă pe strada Republicii, care va fi acoperită cu un plafon luminos de 500 de m lungime şi 10 metri lăţime, iar la intrarea dinspre Modarom vor fi amplasaţi doi îngeraşi din leduri. O altă boltă luminoasă va fi montată şi pe strada Michael Weiss, asemănătoare celei de pe Republicii. 

În perioada 10-11 decembrie, în Piaţa Sfatului va veni, cu tirul cu luminiţe, Moş Crăciun de la Coca-Cola, pentru a împărţi cadouri copiilor. Copii se vor mai putea bucura şi de caruselul care va fi montat în Piaţa Sfatului, iar lângă brad, ca în fiecare an, va fi montată căsuţa cu Naşterea Domnului.

Mai multe autobuze spre centrul oraşului în 6 decembrie

Pentru ca toţi braşovenii să ajungă la sărbătoare, Regia de Transport va suplimenta numărul de autobuze între orele 16.00 şi 20.00.

În intervalul menţionat vor circula mai multe autobuze decât în mod obişnuit pe liniile 1, 4, 6, 17, 31 şi 36. În acest fel R.A.T. Braşov asigură braşovenilor şi turiştilor aflaţi în oraş posibilitatea de a ajunge în condiţii optime la evenimentul aprinderii iluminatului festiv, de sâmbătă, 6 decembrie, de la orele 17.00, din Piaţa Sfatului.

    

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite