Braşovul devine capitala bucătăriei internaţionale. Vor fi prezenţi chefi listaţi în celebrul ghid Michelin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enrico Derflingher, chef renumit din Italia va fi prezent la eveniment. FOTOExcellence World
Enrico Derflingher, chef renumit din Italia va fi prezent la eveniment. FOTOExcellence World

Chefi renumiţi din toată Europa vor face demonstraţii culinare, iar peste 100 de bucătari din România şi străinătate se vor întrece în preparate care de care mai extravagante şi mai gustoase. Totul la cel mai mare show culinar din ţara noastră, East European Culinary Cup. Accesul publicului la eveniment este liberă.

East European Culinary Cup  este organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Euro-Toques şi Centrul de Evenimente Lux Divina. În concurs s-au înscris peste 25 echipe naţionale şi 120 de concurenţi înscrişi la individual. Vor participa personalităţi marcante din lumea mondială a gastronomiei, maeştri bucătari listaţi în Michelin Guide, preşedinţi de asociaţii profesionale internaţionale printre care Thomas Gugler (Preşedinte W.A.C.S.), Enrico Derflingher (Preşedinte Euro-Toques internaţional), maeştri cofetari şi patiseri şi mulţi chefi din România, care vor sărbători cei 10 ani de activitate ai Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, cea mai mare şi importantă organizaţie culinară profesională din România.

Este prima participare a unui Preşedinte Euro-Toques Internaţional în ţara noastră de la înfiinţarea organizaţiei. Euro-Toques Internaţional reprezintă Comunitatea Europeană a Maştrilor Bucătari care a fost înfiinţată în anul 1986 de către părintele bucătăriei franceze, Paul Bocuse. Enrico Derflingher este unul dintre cei mai reprezentativi bucătari ai Italiei listat în Ghidul Michelin. Îşi desfăşoară activitatea inclusiv în United States şi Emiratele Arabe Unite şi este promotorul mai multor acţiuni internaţionale care promovează bucătăria modernă

În ziua de 3 iunie, începând cu orele 18,30, Lux Divina va găzdui prima Gala Dinner (Fine Dining) din România pregătită de către Chef Giorgio Diana, un Maestru în Arta Culinară, listat în Ghidul Michelin.

Programul competiţional şi accesul pentru public este gratuit şi va fi în zilele de sâmbătă, 3 iunie şi duminică, 4 iunie 2017, între orele 10.00 şi 19.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite