Brașovul are o strategie de economisire a energiei. Care sunt punctele importante

0
0

Brașovul și-a stabilit o strategie de reducere a consumului energetic cu mult înainte de izbucnirea războiului din Ucraina. Pașii făcuți până acum fac să nu fie nevoie de mari sacrificii. 

Brașovul are de multă vreme o strategie de reducere a consumului energetic FOTO Primăria Brașov
Brașovul are de multă vreme o strategie de reducere a consumului energetic FOTO Primăria Brașov

În această perioadă, multe discuții se poartă în jurul temelor legate de economisirea energiei. Unele localități sau chiar state întregi și-au făcut strategii pentru reducerea consumului de curent electric, gaz sau carburanți.

Declarații ale unor lideri importanți din Europa au stârnit valuri de reacții din partea populației, însă Primăria Brașov ia în serios această chestiune și are o strategie bine pusă la punct.

Brașovul are de mai multă vreme o strategie de reducere a consumurilor și de utilizare a energiei nepoluante, astfel că nu a fost nevoie de noi măsuri extrem de drastice.

„Primăria a demarat de mai mult timp un program de reducere a consumurilor de energie electrică prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasic cu corpuri de iluminat tip LED. Deja am ajuns la 5.000 de corpuri de iluminat tip LED. În paralel, prin sistemul nostru de iluminat inteligent, reducem consumul de energie pe timpul nopții prin dimming (engl. estompare - n.red.), în special între orele 1:00 și 5.00 dimineața”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Instituțiile din subordinea Primăriei, vizate și ele de economisire

Nu numai străzile sunt vizate, ci și instituțiile publice aflate în subordinea municipalității. Mai mult, Primăria a făcut unele investiții prin care să producă energie.

„La unitățile de învățământ și la toate instituțiile care aparțin de municipalitate încercăm, de asemenea, să înlocuim corpurile de iluminat clasic cu corpuri tip led, încercăm să testăm și producerea de energie. Deja avem în teste o grădiniță pe care am montat panouri fotovoltaice, astfel încât să vedem dacă reușim prin aceste investiții să reducem facturile în unitățile de învățământ și, în același timp, în perioadele în care producem mai mult decât consumăm, cum e vacanța de vară, să reușim să introducem și în sistem”, a completat Sorin Toarcea.

Economia se mai face și involuntar, atunci când becurile de pe stradă se ard și sunt înlocuite mai greu. Totuși, municipalitatea spune că brașovenii nu trebuie să se plimbe pe străzi în întuneric, ci să anunțe Primăria atunci când descoperă un bec ars.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite