Braşovul a devenit Oraş de Poveste. S-au aprins luminile de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul din Piaţa Sfatului este unul spectaculos. FOTOPrimăria Braşov.
Bradul din Piaţa Sfatului este unul spectaculos. FOTOPrimăria Braşov.

Milioane de beculeţe colorate au umplut de lumină Braşovul. Mii de oameni au venit în Piaţa Sfatului pentru a vedea impunătorul brad de 28 de metri. S

Braşovul a îmbrăcat straie de sărbătoare la ora 17.00, când s-au aprins luminile. Momentul a fost urmat de un concert al formaţiei Kontraband şi un recital live Alex Velea. Anul acesta a lipsit focul de artificii.

Tot în această seară a fost inaugurat şi Târgul de Crăciun, ce va din Piaţa Sfatului, unde se vor găsi produse tradiţionale transilvănene, cadouri şi suveniruri, vin fiert şi preparate culinare. În plus, pentru copii, în Piaţa Sfatului se va afla, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, un carusel luminos, iar în Piaţa Enescu va reveni trenuleţul electric. 
 

Bradul uriaş, atracţia principală a Pieţei Sfatului

Bradul are o înălţime de 28 de metri şi este decorat cu 50 de şiruri luminoase cu leduri şi flash-uri, asemănătoare celor care formează plafonul de lumini de pe strada Republicii. Decoraţiunile sunt fi completate de 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri pe verticală (fiecare cu o lungime de 25 de metri), şi de spirale luminoase cu 250 de şiruri cu ţurţuri de 0,5 metri luminoşi flash-uri, la care se aaugă alte 100 de şiruri cu ţurţuri de 1,5 metri. Vârful are lumini dinamice. Pentru aspectul de zi, atunci când luminiţele sunt stinse, bradul a fost împodobit cu beteală aurie şi roşie, globuri şi steluţe. Tot în Piaţa Sfatului, însă pe stâlpi, sunt alte 27 de ornamente speciale. Ferestrele Casei Sfatului au fost încadrate cu şiruri de leduri, iar interiorul acestora este decorat cu sfere 2D. De asemenea, la fiecare streaşină sunt ţurţuri luminoşi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite