Braşovenii, puşi „să se bată“ cu reţeliştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria îi somează pe braşovenii din centrul istoric să scape de cablurile de pe faţadele clădirilor.

Pentru că Primăria nu a reuşit să îi determine pe furnizorii de telefonie, cablu TV şi internet să folosească reţelele subterane, proprietarii sunt obligaţi acum să rezolve singuri problema. 

Oamenii care locuiesc în centrul istoric al oraşului sunt somaţi de autorităţi să scape de cablurile care atârnă pe faţadele clădirilor, în cel mult de 72 de ore. În caz contrar, reprezentanţii Primăriei i-au avertizat pe proprietarii imobilelor din zonă că sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

„Primăria a înlăturat cablurile de pe domeniul public, însă nu are autoritate pe proprietatea privată. În lipsa unor contracte, proprietarii clădirilor trebuie să îi someze pe reţelişti să îşi mute cablurile de pe casele lor, iar dacă aceştia refuză, proprietarii pot îndepărta clemele cu care sunt prinse cablurile", a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Reprezentanţii Primăriei le recomandă braşovenilor să desfacă firele prinse de casele lor. Prinşi între ciocan şi nicovală, proprietarii de case se tem că vor ajunge să se judece cu firmele ale căror reţele sunt ancorate de clădiri.

Sute de somaţii au fost deja trimise braşovenilor care locuiesc în centrul istoric al oraşului. Ameninţaţi cu amenda, oamenii trebuie „să se lupte" cu reţeliştii şi scape de cablurile prinse de case, în trei zile de la primirea somaţiei.

„Toată munca noastră de a reface Centrul Istoric este zadarnică, dacă reţeliştii continuă să aibă cablurile agăţate de clădiri. Proprietarul trebuie să someze reţelistul, pentru că în 99% din cazuri nu există niciun contract prin care posesorul casei şi-a dat acordul de a se agaţă cabluri pe proprietatea sa", a adăugat Sorin Toarcea.


Oamenii cred că demersurile lor nu vor avea niciun efect, pentru că nu sunt susţinute de o instituţie a statului. Mai mult, ei se tem că, dacă se vor atinge de cablurile firmelor furnizoare de servicii, se vor trezi cu procese intentate de acestea. În lipsa unei măsuri impuse de autorităţi, cei mai mulţi locatari spun că nu vor desface, de la ei putere, sistemele de prindere ale firelor de faţadele caselor.

„Eu locuiesc aici de 35 de ani. Problema era a reţeliştilor, nu a noastră“, a declarat Ioan Tropoteiu, unul dintre proprietarii din zonă. „Firmele nu ar fi trebuit să fie lăsate să le atârne aşa. Primăria să găsească o soluţie“, este de părere Rozalia Deneş, una dintre locatare. „Problema a mai fost pusă în discuţie chiar de noi, cei din zonă. Nu s-a rezolvat nimic însă“, a spus Constantin Petrescu, un alt proprietar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite