Braşovenii înjură printre dinţi la cozile CAS Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de braşoveni au făcut deja coadă la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate, după ce s-au găsit trecuţi pe lista datornicilor, publicată pe site-ul instituţiei.

Doar două angajate ale Casei de Asigurări de Sănătate sunt responsabile cu oferirea informaţiilor braşovenilor bulversaţi de anunţul instituţiei. Cele două angajate nu se ocupă doar de acest lucru, ci şi de restul operaţiunilor efectuate în cadrul instituţiei. Aşa că ghişeele de la CAS sunt deja supraaglomerate.

image

„M-a sunat fata mea, m-a găsit pe internet, cu datorii. Am de plată 304 lei. Ăsta e un abuz, vor să ne ia şi ultimul ban. Eu sunt pensionar şi nu am alte venituri. Nu e posibil să-şi bată joc de noi în halul ăsta. Dacă nu mă anunţa fiică-mea, ăştia îmi opreau pensia. Nu mai ştiu de unde să scoată bani", Ionel Marin, un bărbat pensionat pe caz de boală.

Citeşte şi:

Aberant! 30.000 de braşoveni au ajuns bătaia de joc a CAS Braşov

Cei care bat drumul până la Casa de Asigurări de Sănătate nu vor reuşi să iasă de pe „lista ruşinii" prea uşor. Angajatele casei caută în baza de date contribuabulul după codul numeric personal şi află de ce venituri a beneficiat acesta în ultimii cinci ani. Angajaţii CAS nu pot preciza însă cum au fost realizate aceste venituri şi pentru ce contracte i se impută contribuabilului sumele, aşa-zis datorate.

Aşa că, omul este din nou pus pe drumuri, pentru a strânge actele doveditoare că este cu plăţile la zi. În funcţie de situaţie, braşoveanul „datornic" fără voie trebuie să meargă la eventualii foşti angajatori, ITM sau finanţe.Cei mai mulţi braşoveni sunt revoltaţi şi spun că nu înţeleg cum au ajuns în această situaţie neavând alte venituri în afară de salariu şi pensie.

image

„Sunt pensionară din 1990. N-am primit nicio hârtie acasă, mi-a spus cineva că apar pe o listă cu datorii mari. Am de plată 500 de lei, din anul 2007. Nu ştiu şi nu înţeleg de unde apar aceste datorii. Am venit să întreb la aici, la ghişeu, pentru că ne execută, vor să ne ia toată pensia", Aurelia Stoianovici, o pensionară de 76 de ani din Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite