Braşovenii au la dispoziţie cinci centre pentru vaccinarea împotriva porcinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea celor care au solicitat vaccinarea sunt pensionari
Majoritatea celor care au solicitat vaccinarea sunt pensionari

Azi dimineaţă, centrul de vaccinare de la Spitalul de Boli Infecţioase a fost asaltat de barşoveni care solicitau vaccinul. În judeţ au fost deschise încă cinci centre de vaccinare pentru a face faţă valului de cereri.

Primul centru, care funcţionează încă de vineri la Spitalul de Boli Infecţioase, este adresat persoanelor care nu au medic de familie, sunt neasigurate sau nu au viză de flotant în Braşov.„Vom deschide centre de vaccinare şi în judeţ, dar este important ca oamenii care au medic de familie în Braşov să meargă să solicite imunizarea acolo. Centrul de la Spitalul de Boli Infecţioase funcţionează între orele 9.00 - 15.00", a spus dr. Gabriela Proca, şefa Serviciului Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Peste 70 de braşoveni au fost vaccinaţi de vineri până în această dimineaţă la centrul de la Infecţioase. Încă de la ora deschiderii, centrul a fost luat cu asalt de către braşoveni speriaţi să nu contacteze virusul ucigaş. „Am venit să mă vaccinez după tot ce am văzut la televizor şi mai ales pentru că eu sunt responsabil cu transportul nepoţeilor la grădiniţă şi nu vreau să-i îmbolnăvesc şi pe ei. Medicul de familie a avut doze puţine şi am preferat să vin aici", a spus Mihai Ungureanu, un pensioner de 65 de ani.

Încă trei cazuri în weekend

De la apariţia pandemiei, în Braşov au fost înregistrate 117 cazuri de îmbolnăvire cu graipa porcină. Ultimele trei cazuri au fost confirmate în weekend.Unul dintre pacienţi este izolat la domiciliu, iar ceilalţi doi sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. De la începutul anului au fost confirmate 10 cazuri, printre care şi o femeie însărcinată.

gripa porcina

5.300 de doze epuizate în şapte zile

Direcţia de Sănătate Publică Braşov aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin pandemic cu încă 10.000, potrivit unei informări remise vineri seară. La Braşov au ajuns, la sfârşitul anului trecut, 54.000 de doze de vaccin anti - AH1N1.

Din stoc au mai rămas 6000 - 8000 de doze, restul fiind distribuite spitalelor, medicilor de familie, dispensarelor şcolare şi chiar centrelor de plasament. În ultima săptămână 5.300 de braşoveni s-au vaccinat, faţă de 1000 pe săptămână, cât arătau raportările trecute.De asemenea, 171 de cadre medicale s-au vaccinat în ultima săptămână la Spitalul Judeţean. Unele unităţi sanitare au respins iniţial vaccinul, dar acum îl cer înapoi.

Centre de vaccinare

Centrele de vaccinare funcţionează de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 - 15.00. Singurul centru care funcţionează în acest moment în Braşov este cel de la Infecţioase. Mâine vor fi deschise centre la Spitalul „Astra", la Policlinica din Râşnov, la Centrul de Permanenţă în Medicina de Famili (aici vaccinarea începe de la 15.00) şi la Spitalul din Făgăraş, secţia „Boli Infecţioase" .

În Braşov va fi deschis, miercuri, încă un centru la Spitalul „CFR".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite