Braşoveancă reţinută pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiune de amploare a poliţiştilor din judeţele Braşov, Buzău şi Vrancea. Şapte locuinţe din cele trei judeţe au fost percheziţionate, miercuri seara, în căutarea a trei persoane care au săvârşit mai multe infracţiuni economice şi la Codul Silvic.

O braşoveancă, de 56 de ani, şi doi vrânceni, de 50 şi 33 de ani, au fost reţinuţi în urma acţiunii coordonate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, în cooperare cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Gruparea respectivă se ocupa cu afaceri ilegale în Buzău şi Vrancea, fiind vorba în principal de tăieri de arbori, vinderea lemnului şi sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat, însă anchetatorii bănuiesc că este vorba şi despre alte infracţiuni.

De la imobilele verificate au fost ridicate documente cu regim special pentru material lemnos aparţinând unor societăţi de pe raza mai multor judeţe, necompletate, documente de evidenţă contabilă şi extracontabilă ale unor societăţi cu activitate în domeniu, un dispozitiv silvic de marcat, despre care s-a stabilit că este fals, precum şi alte documente oficiale (diplome de bacalaureat, certificat de calificare profesională şi carte de identitate a vehiculului) în alb sau susceptibile a fi falsificate", se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Buzău.

Cei trei suspecţi au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale, tăiere fără drept, furt de arbori şi folosirea unui dispozitiv fals de marcare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite