Braşov: Şcoală postliceală privată, la Liceul Rulmentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea Liceului Rulmentul este unul dintre spaţiile de învăţământ rămase libere în urma comasărilor de clase. Aici va lua fiinţă, de anul viitor, o şcoală postliceală privată, unde se vor preda cursuri pentru oferta de muncă de la firmele Aerotec şi Inna Schaeffler.

Clubul Oamenilor de Afaceri Germani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Local au demarat acest proiect pentru a-i ajuta pe braşoveni să se perfecţioneze pentru locurile de muncă existente în industrie, dar şi pentru a oferi ajutor firmelor care, în lipsa unei şcoli la Braşov, ar trebui să-şi instruiască oamenii în străinătate, suportând costuri mult mai mari.

„Cursurile vor începe odată cu anul şcolar 2011-2012 şi vor respecta tiparul românesc de învăţământ. Vor exista patru-cinci domenii de pregătire, cum ar fi domeniul mecanic, comercial sau turism. Iniţial cursurile se vor adresa adulţilor, care doresc să se califice, iar în anii viitori vor avea acces şi absolvenţii de liceu", a declarat Dorel Agache, inspectorul general al ISJ Braşov.

În municipiul Braşov, mai multe clădiri în care au funcţionat şcoli, au rămas libere în urma comasărilor unităţilor de învăţământ. Reprezentanţii Primăriei spun că, până acum, nu au primit cereri din mediul privat pentru a închiria aceste clădiri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite