Braşov: Poliţiştii au confiscat marfă de 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii de la Transporturi Feroviare au făcut o razie fulger în rapidul 375 care circulă pe ruta Budapesta-Bucureşti. În urma verificătilor, poliţiştii au făcut cea mai mare captură din acest an. Au confiscat marfă în valoare de aproximativ 50.000 de lei, de la trei bucureşteni care se întorceau din Ungaria.

Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 45 şi 50 de ani, mergeau regulat în Ungaria de unde cumpărau marfă, pe care o vindeau apoi în România la suprapreţ. Afacerea a mers bine până azi-nopate. Poliţiştii au găsit în genţile bărbaţilor 500 de pachete de cafea, 1000 de pachete de zahăr vanilat, 50 de sticle de vin, 150 de cutii de detergent, 300 de prosoape, 50 de bidoane de balsam, 1500 de tuburi cu vitamine, 10.000 de saci de gunoi şi alte câteva sute de ciocolate, napolitane, seminţe de răsaduri sau odorizante de baie.

Marfa a fost confiscată

Bărbaţii au fost amendaţi cu 9000 de lei, iar toată marfa a fost confiscată. Asta deoarece oamenii nu aveau niciun fel de acte de provenienţă care să ateste cumpărarea produselor.  

Acţiunea face parte din planul de combatere a evaziunii fiscale. Am avut informaţii conform cărora, pe trenul Budapesta-Bucureşti există persoane care transportă marfă în scopul revânzării. Am descoperit şi am confiscat o cantitate impresionantă de cafea, ciocolată, vin, detergent şi alte produsede uz casnic", a declarat comisarul şef Ion Trocaru, din cadul Poliţiei TF Braşov.

Poliţiştii spun că raziile de pe trenuri vor continua în această perioadă, pentru a-I descuraja pe comercianţii de ocazie. Oamenii legii vor verifica toate compartimentele şi vor căuta inclusiv sub banchete unde se ascund de obicei cantităţi mari de marfă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite