Braşov: Paza şi protecţia caselor de schimb sunt la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele de schimb nu sunt protejate corespunzător Foto: arhivă
Casele de schimb nu sunt protejate corespunzător Foto: arhivă

Din cauza legii prea permisive, patronii acestor unităţi s-au ales doar cu avertismente şi cu termene pentru remedierea deficienţelor.

Ultimul control efectuat, miercuri, de poliţiştii braşoveni a arătat cât de rău stau casele de schimb la capitolul pază şi protecţie. Din totalul de 30 de unităţi controlate, 12 dintre ele au fost găsite cu deficienţe grave. „Butoanele de panică erau nefuncţionale, nu s-a respectat timpul de intervenție, au fost depistate sisteme de supraveghere video incomplete sau necorespunzătoare, un seif era  neîncastrat corespunzător şi s-au găsit planuri de pază transport valori neavizate. Unităţile respective au primit avertismente şi s-au fixat termene pentru remedierea deficiențelor", a spus comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Acestea nu au fost singurele nereguli. La o casă de schimb valutar soldul faptic era 588,67 lei mai mare decât soldul scriptic, iar geamul de la grupul sanitar nu era asigurat. Nereguli s-au găsit şi la Valentin Candidatu, patronul casei de schimb valutar unde a avut loc jaful armat soldat cu doi morţi şi un rănit grav. La una dintre casele sale de schimb poliţiştii au constatat o diferenţă de 383,67 lei între soldul faptic şi soldul scriptic. Candidatu s-a ales cu o amendă de 1.000 lei.

Totodată poliţiştii au mai verificat 16 case de amanet și 4 magazine de bijuterii. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite