Braşov: Parcul Industrial Prejmer, deocamdată fără apă şi canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Ion Gonţea s-a întâlnit astăzi cu o delegaţie a companiei Graells&Llonch Invest SRL, administratorul Parcului Industrial Prejmer, şi cu primarul acestei localităţi, Şerban Todorică, oamenii de afaceri spanioli cerând sprijin pentru urgentarea proiectului de investiţii privind racordarea platformei industriale la reţeaua de apă şi canalizare.

În opinia edilului local, acest proiect mai necesită o finanţare de aproximativ 6 milioane de euro pentru a fi finalizat, în condiţiile în care staţia de epurare se află în fază finală de execuţie şi mai sunt de montat reţelele. Investitorii au arătat că în următoarea perioadă urmează să se deschidă în incinta parcului o nouă unitate de producţie a grupului spaniol Roca, unul dintre cei mai mari producători mondiali de obiecte sanitare, care va necesita servicii de epurare şi canalizare. Noua investiţie va avea o valoare de 150 milioane de euro şi va presupune înfiinţarea a 3.000 de noi locuri de muncă.

În plus, oamenii de afaceri spanioli au susţinut că, dacă afacerea de la Prejmer va fi încununată de succes, au în vedere ca pe viitor să deschidă un nou parc industrial, tot în zona metropolitană Braşov.

Prefectul a apreciat eforturile făcute de compania din Spania şi a susţinut că cel mai important aspect, în contextul crizei economice, este faptul că pe platforma industrială apar noi locuri de muncă: „Vom face toate demersurile pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Mediului pentru ca investiţia la reţelele de apă şi canalizare să fie finalizată. Consider că este important să încurajăm orice activitate economică care aduce prosperitate zonei". 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite