Braşov: Nu faceţi excese, ca să aveţi un Paşte liniştit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva reguli simple vă pot ajuta să petreceţi Sărbătorile Pascale fără incidente nedorite. Braşovenii sunt sfătuiţi să fie cumpătaţi şi echilibraţi în aceste zile.

Ca să vă puteţi bucura de Paşte aşa cum se cuvine, medicii vă sfătuiesc să aveţi grijă la alimentaţia din aceste zile. Problemele de digestie sau cele intestinale vă pot cauza mari neplăceri, însă, din fericire, acestea pot fi evitate cu uşurinţă, dacă nu faceţi excese de niciun fel.

„De obicei, în perioada sărbătorilor, numărul solicitărilor pentru intervenţiile de urgenţă creşte considerabil. Problemele de sănătate majoritare sunt cauzate de excese alimentare sau bahice. Sfatul nostru este ca mesele să nu fie excesiv de îmbelşugate sau de frecvente, pe parcusul unei zile. Alcoolul sau produsele greu de digerat trebuie consumate moderat, astfel încât să nu apară neplăceri", a declarat Mioara Văitiş, directoarea Serviciului de Ambulanţă Braşov.

Supravegheaţi sursele de foc
Ca să aveţi sărbători liniştite, trebuie să vă feriţi şi de eventualele accidente provocate de foc. Pompierii au fost nevoiţi să intervină în mai multe situaţii, în care siguranţa persoanelor a fost pusă în pericol, din neatenţie.

„Evenimentele neplăcute apar de obicei atunci când sursele de foc rămân nesupravegheate. Tocmai de aceea, le recomandăm braşovenilor să aibă grijă cu tot ce degajă căldură. Lumânările sau candelele aprinse nu trebuie apropiate de haine sau de materiale uşor inflamabile. De asemenea, gospodinele trebuie să fie precaute şi să nu lase aragazul nesupravegheat sau să uite ochiurile aprinse", a declarat sg. maj. Mircea Costăchescu, reprezentantul ISU Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite