Braşov: Mâine se inaugurează Bastionul Postăvarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii sunt aşteptaţi să participe la festivitatea de inaugurare a Bastionului Postăvarilor restaurat de Consiliul Judeţean. Festivitatea începe de la ora 10.00 şi are loc pe aleea Tiberiu Brediceanu, la Bastionul Postăvarilor.

 Fanfara Colegiului Naţional „Andrei Şaguna" va susţine un concert de promenadă. Restaurarea obiectivului turistic a durat zece ani.

Bastionul Postăvarilor, situat în colţul de nord-est al cetăţii Braşov, a fost apărat şi construit de breasla aurarilor, între 1450 şi 1455. Aceştia l-au înzestrat cu bombarde de la Praga, cu trei tunuri mici şi cu 16 archebuze. În 1521 şi 1522 sunt realizate lucrări la bastion. În 1640, punctul de apărare a fost preluat de către postăvari.

Construit pe patru nivele de galerii de lemn, de formă eliptică cu diametrul de 16 m, bastionul măsura 20 m în înălţime. Zidurile sale aveau la bază 2 m grosime şi prezentau la primul nivel găuri pentru instalarea tunurilor de calibru mic. Bastionul Postăvarilor s-a păstrat relativ bine până astăzi, fiind consolidat în anii 1961 - 1962 şi renovat în 2005.

În decursul vremii, cetatea Braşovului a avut parte de teri reparaţii capitale, spuen Căncescu. În 1910, în 1945, pe vremea comuniştilor, şi în intervalul 2001 -2011.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite