Braşov: Maestrul bucătar Jacob Hausmann a gătit pentru 100 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de copii nevoiaşi au avut aseară parte de un stropde bucurie: au savurat mâncarea preparată de Jacob Hausmann şi au primit jucării. Celebrul maestru bucătar elveţian a dat un adevărat recital gastronomic la Târgul de Crăciun.

Maestrul bucătar Jacob Hausmann a preparat aseară un imens gulaş, de care s-au bucurat 100 de copii nevoiaşi invitaţi la masă de organizatorii Târgului de Crăciun, care se desfăşoară la Baza „Olimpia". „Clienţii" realizatorului emisiunii TV „Hai să bucătărim", maestru în arta culinară, au avut parte de o masă caldă, constând în porţii consistente de gulaş, preparat chiar în faţa lor de Hausmann şi ajutoarele sale.

Potrivit unuia dintre organizatorii Târgului, Christian Macedonschi, „maestrul Hausmann a avut iniţiativa de a veni la Braşov să gătească pentru copiii nevoiaşi. Fără niciun fel de pretenţie materială, pur şi simplu a vrut să facă un gest caritabil, pentru care îi şi mulţumim. I-am invitat la masă pe cei mici din familiile aflate pe lista de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social".

Pe lângă porţiile de mâncare, toţi copii veniţi aseară la Târgul de Crăciun au primit şi jucării, care au fost strânse în cadrul acţiunilor caritabile organizate în ultima perioadă sub coordonarea Organizaţiei „Salvaţi Copiii!".

Secrete de... vânzare

Tot pentru a sprijini organizaţia menţionată, maestrul elveţian Jacob Hausmann a început aseară să-şi vândă secretele. Astfel, toţi cei care merg în aceste zile la Târg vor avea posibilitatea să achiziţioneze, contra sumei de cinci lei, un pliant care conţine cinci reţete ale vedetei, printre care ciuperci pane, risotto cu rucola şi sos remoulade. Banii obţinuţi vor fi destinaţi în întregime celor de la „Salvaţi Copiii!". Trebuie spus că în această seară Jacob Hausmann va găti alte 100 de porţii de mâncare ce vor fi oferite unor bătrâni instituţionalizaţi. Pentru bătrânii nevoiaşi, Jakob Hausmann va pregăti un meniu complex, constând din gustare, fel principal şi desert.

„Îmi place foarte mult să gătesc pentru cei care se află în necaz. Consider că este un semn de mulţumire faţă de cei care au avut grijă de mine. De aceea, de câteva ori pe lună fac de mâncare din plăcere pentru copii sau alţi oameni necăjiţi. În fiecare duminică, de exemplu, gătesc pentru 100 de oameni care vin să se roage la Mânăstirea Caşin", ne-a declarat Jacob Hausmann.

Vedetă internaţională

Hausmann a urmat cursurile Şcolii de bucătari din Zürich şi a făcut practică la Castelul Herblingen Schafhausen, din Elveţia. În 1991, după ce a cules reţete din întreaga lume, s-a stabilit în România. A deschis mai multe restaurante şi a scris câteva cărţi de bucate.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite