Braşov: Liber la medicamente gratuite în farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii nu mai eliberează reţete compensate
Medicii nu mai eliberează reţete compensate

Chiar dacă fondurile din partea Casei de Asigurări de Sănătatea întârzie încă din luna iunie, unele farmacii au hotărât să ofere medicamente pe credite de angajament.

Fiecare farmacie are politica ei. Medicamentele sunt eliberate în baza creditelor de angajament ale casei, pe anul 2010. Practic oferim medicamente pe promisiuni, pentru că oricum din luna iunie nu am mai primit fonduri din partea CAS iar situaţia pe anul viitor nu cred că va fi foarte roz", a spus Maria Botezatu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov.

Ea a adăugat că fiecare farmacie eliberează reţete gratuite sau compensate în funcţie de stocurile rămase sau în funcţie de atitudinea producătorilor şi importatorilor. Altele nu eliberează deloc.

„Dacă nu se rezolvă problemele, la anul vom intra într-un blocaj total, atât noi, cât şi furnizorii. Unii se pregătesc să se retragă, pentru că Ministerul Sănătăţii a interzis intrarea pe piaţă a unor medicamente, printre care şi insulina. Din păcate, din toată această situaţie cel mai mult au de suferit pacienţii, pentru că vor căuta în farmacii medicamente de care au nevoie şi vor lipsi cu desăvârşire", a adăugat Maria Botezatu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite