Braşov: Hoţ periculos, cu 27 de furturi la activ, prins într-un magazin de pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El a fost „săltat" ieri noapte, în timp ce, împreună cu fratele său şi un alt complice, dădea o spargere la un magazin de pâine din Braşov. Anchetatorii spun că suspectul a făcut parte dintr-o reţea de hoţi care a dat „lovituri“ în mai multe judeţe din ţară, creând un prejudiciu de 350.000 lei.

Robert Kope, de 23 ani, a fost prins în timp ce acţiona împreună cu fratele său mai mic, Rafael, de 17 ani, şi un amic al acestuia, Anderi S., de 17 ani. În timp ce operau în magazinul de pâine de pe strada Al. Vlahuţă din Braşov, tinerii au fost surprinşi de patrulă a Secţiei 1 Poliţie. Oamenii legii i-au dus la poliţie şi nu mare le-a fost mirarea să constate că Robert Kope era un client mai vechi de-al lor.

Tânărul a mai fost suspect în alte 27 de furturi, comise împreună cu un un grup specializat în astfel de infracţiuni. Deşi fusese arestat pentru faptele comise, instanţa l-a eliberat, însă ieri a fost, din nou, trimis după gratii pentru 30 zile sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 Procuroii DIICOT îşi amintesc de caz şi spun că grupul din care făcea parte Robert Kope a dat spargei în mai multe judeţe din ţară. „Grupul infracţional era specializat în sustragerea de bunuri din magazine comerciale şi a acţionat pe raza judeţelor Braşov, Argeş, Covasna, Prahova şi Mureş. Membrii grupului şi-au desfăşurat activitatea în perioada mai 2008-ianuarie 2009, creând un prejudiciu de 350.000 lei şi au fost trimişi în judecată în cursul anului trecut", a declarat pentru „Adevărul de Seară" procurorul Alexandru Cor, şeful DIICOT Braşov.   

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite