Braşov: Gigacaloria va fi la fel de scumpă şi anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promisiunea edililor şi a reprezentanţilor „Eco-Heat Bepco", din vară, că preţul gigaloriei va scădea considerabil, după punerea în funcţiune a noilor centrale în sistem de cogenerare, se dovedeşte a fi fost doar o vorbă în vânt.

Astfel, în plenul Consiliului Local, de astăzi, a fost supus aprobării un proiect de hotărâre privind preţul local de referinţă la energia termică furnizată populaţiei prin sistem centralizat, pentru anul viitor, şi care fixează un cost de 191,73 de lei pentru gigacalorie. Cu alte cuvinte, şi anul viitor, braşovenii vor plăti aceeaşi bani, chiar dacă autorităţile s-au lăudat că noile centrale montate de „Eco-Heat Bepco", vor aduce preţuri mai mici la încălzire.

Preţ de top

Astă-vară, anunţul făcut de reprezentanţii noului producător de energie termică, respectiv că preţul gigacaloriei va fi de maximum 150 de lei, i-a făcut să se zgârie pe ochi pe cei care se debranşaseră de la sistemul centralizat de încălzire.

Aceştia „au uitat", atunci, un singur lucru, că facturile la încălzire nu vor putea fi ţinute sub control, atâta timp cât actuala reţea de distribuţie, produce pierderi de 30-35% pe lună, recunoscute de conducerea CET. În realitate acestea pot fi chiar şi mai mari.

Preţul local al gigacaloriei anunţat de Primăria Braşov rămâne al treilea din ţară, după Bucureşti şi Piteşti.

De asemenea, braşovenii care vor să beneficieze, în continuare, de energie termică în sistem centralizat, trebuie să încheie până la finele acestui an contract individual cu „Tektron", noua societate din subordinea Consiliului Local care se va ocupa de distribuţia şi furnizarea de energie termică şi apă caldă menajeră.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite