Braşov: Creşă cu încălzire solară, în Răcădău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă creşă din Braşov îi aşteaptă pe cei mici, începând de luni, 19 aprilie, când îşi va deschide porţile pentru 35 de copii.

Micuţii vor învăţa la Creşa nr. 8 din cartierul Răcădău, după ce, până acum, au fost îngrijiţi în fosta vilă de protocol a Primăriei. Aceasta din urmă a fost tranformată în creşă, pentru a face faţă valului mare de cereri de înscriere.

Noua creşa are cinci nivele şi este dotată cu bucătărie modernă, vestiare, spălătorie, lift pentru transportul hranei pe fiecare nivel şi grupă de copii, cabinet medical şi a costat 3,1 de milioane de lei. În plus, este prima creşă din Braşov care are panouri solare şi sistem de supraveghere video. Creşa a fost ridicată în şase luni, iar părinţii vor plăti, pentru un program de opt ore, 140 de lei pe lună, tarif prevăzut doar pentru mâncare. La această creşă sunt doar 100 de locuri disponibilie.

Criză de locuri în creşe

Anual, în Braşov sunt 800 de cereri de înscriere şi doar 365 de locuri.  Mulţi copii rămân pe dianfară, iar un loc la o creşă privată costă între 600 şi 1000 de lei pe lună.  Municipalitatea are în pregătire o altă creşă pe strada Mecanicilor, dar acesta este încă în stadiu de construcţie.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite