Braşov: Copiii au fost jandarmi pentru o zi VEZI FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de micuţi de la şcolile şi grădiniţele din Braşov i-au vizitat astăzi pe jandarmi, de ziua lor.

Copiii au vâzut tehnica, armamentul şi au admirat autoturismele cu care jandarmii se deplasează zi de zi în misiuni, dar au şi asistat la câteva exerciţii demonstrative de autoapărare, intervenţie şi dresaj.

image

Cele mai interesante li s-au părut însă atelierele speciale, unde au putut „mânui" arme neletale, fiind atent supravegheaţi de jandarmi. Printre cei care au fost curioşi să încerce armele s-a numărat şi David Alin Dascălu, de numai trei ani şi jumătete. Asistat îndeaproape de jandarmi micuţul a reuşit să ţină în mână o puşcă mai mare decât el.

image

Jandarmii au fost bucuroşi că au fost vizitaţi de un număr mare de braşoveni şi au răspuns, cu drag, tuturor copiilor la întrebări. „Prin prezenţa lor astăzi ne-au răsplătit pentru efortul depus. Aceasta este poate una dintre cele mai plăcute pe care le putem trăi datorită recompense pe care o primim de la cetăţeni. Aplauzele lor, prezenţa lor, gândurile lor bune sau rele reprezintă pentru noi un imbold de a ne face datoria de a fi în slujba cetăţeanului, de a asigura ordinea şi liniştea public. Le mulţumim tuturor braşovenilor care ne-au vizitat. A fost o zi cu adevărat superbă", a declarat Dan Străuţi, purtător de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Braşov.

Printre copiii care au vizitat Jandarmeria Braşov s-au numărat şi peste 20 de micuţi de la Grădiniţa TO BE AS.

image

„Am venit cu micuţii pentru a le arăta ce înseamnă munca de jarmarm. Desfăşurăm un proiect care se desfăşoară pe parcurul a trei săptămâni, iar prima săptămână este dedicată ordinii şi siguranţei publice. Pentru asta am cerut sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Braşov, PoliIei Braşov şi ISU Braşov pentru a prezenta copiilor modalităţile de prevenire a unor pericole dar şi pentru a-I cunoaşte pe cei care le oferă siguranţa în judeţul nostru", Ioana Neculoiu, directorul adjunct al grădiniţei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite