Braşov: Cadouri tradiţionale, la Târgul de Paşte de la Reduta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Reduta puteţi găsi cele mai frumoase cadouri de Paşte. Foto: Bogdan Crăciun
La Reduta puteţi găsi cele mai frumoase cadouri de Paşte. Foto: Bogdan Crăciun

Târgul cadourilor tradiţionale de Paşte, gâzduit până duminică de Centrul Cultural Reduta vă aşteaptă cu diverse decoraţiuni de Paşte, ouă încondeiate, sculptură în lemn, bijuterii unicat, păpuşi artizanale, ceramică, mobilier şi icoane.

Dacă sunteţi iubitori de tradiţii, veţi găsi la Reduta cele mai frumoase ouă încondeiate. Fie că sunt de găină, de gâscă sau de struţ, ouăle expuse de meşterii populari de la târg vă vor încânta.

„Avem ouă încondeiate cu motive autentice din Bran, Poiana Mărului şi Săcele. Motivele populare de pe ouă sunt variate, de la cele fitomorfe, adică florile, la cele zoomorfe exprimând păsări sau cosmomorfe, cum este soarele", a declarat Ion Mănălăilescu, meşter popular din Săcele. Preţul ouălor încondeiate variază de la 5 la 20 de lei.

brasov

Atracţia târgului de la Reduta este Rici, un mic iepure de Angora, pe care braşoveanca Gabi Butunoiu l-a adus pentru a-i bucura pe cei mici.

.

Nici standul cu diverse decoraţiuni de Paşte nu este ocolit de braşoveni. „Avem felicitări, ornamente specifice de Paşte şi diverse lucrări din ipsos pictate de copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă", a declarat Elena Neamţu.

Târgul poate fi vizitat până duminică, între orele 12.00 şi 20.00.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite