Bolizi cu motoare de sute de cai putere vor face spectacol la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul acestei săptămâni, între 1 şi 3 octombrie, Râşnovul (Valea Cetăţii) va găzdui etapele XIII şi XIV ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă.

Până în prezent, la startul acestui eveniment s-au înscris 56 de piloţi, dar lista participanţilor poate suferi unele modificări până la finalul zilei.

Competiţia va debuta mâine dimineaţă, la ora 9.00, cu recunoaşterea traseului şi pirma sesiune de antrenamente. Startul concursului propriu zis va avea loc la ora 13.30.

După o zi de pauză, duminică se va desfăşura ultima zi de concurs, prima manşă a competiţiei urmând să debuteze la ora 13.00. Festivitatea de premiere este programată duminică, de la ora 19.00. 

Cu doar patru etape înaintea finalului de sezon al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, Lucien Hora este lider detaşat (220 p) în clasamentul Open, fiind urmat, la mare distanţă, de Paul Andronic (147 p).

Christian Nistoran este, cel mai probabil, noul campion naţional al Grupei N, în timp ce braşoveanul Gunther Graef (197 p) este la un pas de a cuceri titlul naţional al Grupei A, având un avans de 78 de puncte în faţa lui Lucian Boroianu. 

Paul Andronic (200 p) şi Daniel Onoriu (142 p) vor lupta pentru titlul suprem la Grupa H, în timp ce clasamentul juniorilor este condus de Christian Nistorian, care are un avans de 49 de puncte faţă de Dragoş Leluţiu, iar ultimul nu va participa din motive personale la etapele din Râşnov.

Lupta pe două fronturi, raliu şi viteză în coastă, dar şi bugetul de austeritate, toate aceste lucruri îngreunează puţin accesul spre titlul de campion în acest sezon. 

Însă, revenirea pe traseul meu preferat de VTM de la Râşnov mă face să fiu optimist în ceea ce priveşte obţinerea unui nou titlu naţional, de data aceasta la Grupa A“, a declarat Gunther Graef, favorit la cucerirea titlului de campion naţional la Grupa A.

Principalul adversar al lui Graef în lupta pentru prima poziţie este Lucian Boroianu, cel care a comentat pe marginea evenimentului de la finalul acestei săptămâni: „Respect performanţele şi experienţa lui Gugu Graef.

Cele patru victorii consecutive obţinute împotriva lui, în precedentele etape, îmi oferă confortul psihic necesar pentru a obţine un rezultat pozitiv şi la Râşnov. Publicul braşovean va avea parte de un spectacol garantat“.

Restricţii de circulaţie

Pentru desfăşurarea etapelor XIII şi XIV vor fi restricţii de circulaţie pe DN 1E, între Râşnov şi Poiana Braşov, pe sectorul Motel Acapulco (km 22) - Cabana Aviatorilor (km 15), după următorul program: 

- vineri (1 octombrie) şi duminică (3 octombrie) în intervalul orar 08:00 - 18:00

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite