Biserica Neagră  lansează un catalog cu veşminte liturgice. Lăcaşul de cult deţine una dintre cele cinci cele mai valoroase colecţii din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Neagră este cel mai fotografiat lăcaş de cult din Sud-Estul Europei. FOTOSimona Suciu.
Biserica Neagră este cel mai fotografiat lăcaş de cult din Sud-Estul Europei. FOTOSimona Suciu.

Realizarea catalogului a durat cinci ani şi s-a colaborat şi cu experţi din Elveţia. Lansarea va fi la Centrul Cultural Reduta, iar intrarea publicului este liberă.

Braşovenii şi turiştii sunt invitaţi sâmbătă 6 iunie de la 18.00 la Centrul Cultural Reduta la lansarea oficială a catalogului. Evenimentul sărbătoreşte încheierea unui proiect de cercetare care a durat cinci ani, realizat de specialiştii de la Biserica Neagră în parteneriat cu una dintre cele mai apreciate instituţii pentru cercetarea şi restaurarea textilelor istorice din lume, fundaţia Abegg din Elveţia. 

Biserica Neagră din Braşov deţine una dintre cele cinci cele mai valoroase colecţii de veşminte liturgice de origine medievală din Europa. În cadrul acesteia s-au păstrat obiecte textile valoroase datând din secolele al XIV–XVI-lea, care au fost ulterior reparate, modificate şi adaptate ritului evanghelic.  Nou apărutul volum publică şase studii despre istoria Bisericii Negre şi a colecţiei de veşminte, precum şi un detaliat catalog specializat, care tratează istoria individuală şi încadrarea stilistică a fiecărui obiect în parte, dar conţine şi o descriere tehnică a croiului şi a structurilor textile. Catalogul de 130 de pagini costă 450 de lei şi poate fi cumpărat de la Biserica Neagră.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite