Bărbat reţinut, după ce a contractat online credite de peste 90.000 de lei, folosind identităţi false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un bărbat din judeţul Braşov a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune, fals informatic şi fals privind identitatea după ce a reuşit să obţină mai multe împrumuturi de la platforme de creditare online, folosind datele altor persoane. Prejudiciul stabilit de anchetatori depăşeşte 90.000 de lei, iar în urma unei percheziţii la locuinţa suspectului anchetatorii au găsit puţin peste 5000 de lei.

„Din cercetări, a reieşit faptul că, în perioada ianuarie – aprilie 2022, persoana bănuită ar fi folosit nume şi date ale mai multor persoane, pe care le-ar fi introdus pe platformele online ale mai multor unităţi comerciale de creditare, inducându-le în eroare şi determinându-le să îi remită sume de bani în diferite conturi”, au transmis, joi, poliţiştii prahoveni, care instrumentează acest dosar.

Anchetatorii au stabilit în acest caz un prejudiciu de 92.300 de lei. 

Joi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au făcut percheziţie la locuinţa din Braşov a bărbatului. Ei au găsit acasă la acesta mai multe mijloace materiale de probă, telefoane mobile şi 5.230 de lei.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite