Bacalaureat de toamnă 2014 Braşov. Încep probele scrise de la sesiunea de toamnă de la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi încep probele scrise ale Bacalaureatului de Toamnă. FOTOArhivă.
Astăzi încep probele scrise ale Bacalaureatului de Toamnă. FOTOArhivă.

Probele scrise de la a doua sesiune de Bac 2014 încep azi, cu examenul la română, la care s-au înscris zeci de mii de candidaţi.

Peste 39.000 de candidaţi s-au înscris pentru proba scrisă de limba română a Bacalaureatului de toamnă din acest an, examen care are loc astăzi în 208 centre din toată ţara. La Braşov 68.22% dintre candidaţi au promovat examenul în vara, cu 10% mai mulţi decât media naţională. Anul trecut la Braşov promovabilitatea finală a fost de 62.88%.

La examenul scris de la Limba şi literatura română, elevii trebuie să fie pregătiţi pentru oricare dintre genurile literale, şi pentru genul liric, dar şi pentru genul epic, atrage atenţia, într-o lecţie video de pe adevarul.ro, profesoara de română Iulia Pop, de la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Bucureşti. „Să nu uite să repete lucruri legate de versificaţie, prozodia, cunoştinţe legate de gramatică. 

Sunt lucruri importante pe care ei le pierd din vedere. De obicei, elevii se tem foarte tare de subiectul al treilea, însă de cele mai multe ori ei se încurcă la cerinţele de la primul subiect, pentru că nu sunt atenţi şi am impresia că uneori nici nu le înţeleg sensul. Trebuie să facă exerciţii, să verifice care este sensul acestora“, a spus Pop.

În ceea ce priveşte structurarea timpului în cele trei ore de examen, profesoara spune că eseul de la subiectul al treilea poate fi scris în maximum 45 de minute şi că elevii trebuie să lase cel puţin 15 minute la sfârşit pentru recitirea lucrării. 

„Când termini lucrarea, stai un minut-două şi te gândeşti la ale tale, apoi revii şi o citeşti de parcă ar fi lucrarea celui mai mare duşman“, îi sfătuieşte Pop. Ea a adăugat că scrisul lizibil este foarte important şi este mai bine să scrie cu stiloul, nu cu pixul.

Calendar Bac de toamnă:

25 august - proba scrisă la Limba Română
26 august - proba scrisă la Limba Maternă
27 august - proba scrisă la Matematică sau la Istorie
29 august - proba la alegere: geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică, psihologie
1 septembrie - afişarea rezultatelor parţiale
4 septembrie - afişarea rezultatelor finale

Ar putea exista şi o a treia şansă pentru picaţi

Elevii care au picat la toate sesiunile din acest an şi cei din promoţiile anterioare ar putea avea parte de o a treia şansă, în februarie-martie, a anunţat în iulie ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Mai mult, înainte de această sesiune, ei ar urma să aibă parte de meditaţii gratuite instituţionalizate.

„Elevii care intră la clasa a XII-a vor avea parte de meditaţii instituţionalizate. Cei care au picat examenul de Bac vor putea participa şi ei la aceste meditaţii. Avem tineri în România care au promovat probe la Bac, dar nu au promovat examenul şi nu se întorc a doua oară“, a declarat Pricopie, la Adevărul Live. Asta însă doar dacă va exista o cerere şi suficienţi doritori în acest sens.

„Dacă ar fi să facem un recensământ să aflăm numărul de tineri interesaţi de meditaţii instituţionalizate, vom avea un tablou pe toate materiile. A treia sesiune de Bac se poate organiza, nu este obligatorie, ea o să apară numai atunci când vom avea suficiente date pentru organizarea acestei sesiuni“, a explicat oficialul.


Bacalaureat de toamnă 2014: Peste 39.000 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine luni proba scrisă la română

Bacalaureat de toamnă 2014: Lecţiile video pentru probele scrise de la Bac

Bacalaureat de toamnă 2014: Peste 63.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bac

REZULTATE BAC 2014 Aproape 11.000 de elevi au luat note peste 5, dar au picat la Bacalaureat. Situaţia pe judeţe

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Abandon în creştere la Bac

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Lista candidaţilor cu 10 pe linie la BAC 2014. Trei elevi din Capitală sunt în top

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite