Bacalaureat de toamnă 2014: Peste 39.000 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine luni proba scrisă la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna viitoare au loc probele scrise de la a doua sesiune de Bac FOTO: Eduard Enea/Adevărul
Săptămâna viitoare au loc probele scrise de la a doua sesiune de Bac FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Luni, 25 august, debutează probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august - septembrie, cu proba la Limba şi literatura română pentru care s-au înscris peste 39.000 de candidaţi. Proba se va desfăşura în 208 centre de examen la nivel naţional, iar lucrările vor fi evaluate în 76 de centre de evaluare.

La proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul celei de a doua sesiuni a examenului de Bac s-au înscris în total 39.091 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promoţia curentă şi 9.475 din promoţiile anterioare, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Adevarul.ro a publicat o serie de lecţii video predate de profesori de la colegiile de top din Capitală care le explică tinerilor candidaţi cum se rezolvă un subiect de examen. Lecţiile le puteţi consulta aici. 

Calendarul Bac-ului de toamnă

Sesiunea august - septembrie va continua marţi, 26 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă . Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării  pe 29 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Pricopie: toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a solicitat tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie,  respectarea strictă a regulamentelor şi toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare. 

Ministrul a făcut un apel la rigoare procedurală şi a pus accent pe ideea de prevenţie a eventualelor nereguli sau disfuncţionalităţi. Declaraţiile ministrului Remus Pricopie au fost făcute duminică, 24 august, în cadrul videoconferinţei organizate la sediul MEN. La videoconferinţă au participat toţi inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi, preşedinţii comisiilor judeţene de examen şi membrii Comisiei Naţionale de Bacalaureat.


Bacalaureat de toamnă 2014: Lecţiile video pentru probele scrise de la Bac

Bacalaureat de toamnă 2014: Peste 63.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bac

REZULTATE BAC 2014 Aproape 11.000 de elevi au luat note peste 5, dar au picat la Bacalaureat. Situaţia pe judeţe

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Abandon în creştere la Bac

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Lista candidaţilor cu 10 pe linie la BAC 2014. Trei elevi din Capitală sunt în top

REZULTATE BACALAUREAT 2014 De ce fug elevii de Bac

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite