Bacalaureat 2022 Braşov. Trei candidaţi eliminaţi la proba obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meşotiştii spun că examenul la Matematică a fost uşor FOTO Ioan Buciumar
Meşotiştii spun că examenul la Matematică a fost uşor FOTO Ioan Buciumar

Trei candidaţi au fost eliminaţi la proba obligatorie a Bacalaureatului de la Braşov. Atât la Istorie, cât şi la Matematică, absolvenţii spun că a fost uşor

Trei candidaţi au fost eliminaţi din sală la proba obligatorie a profilului, desfăşurată în a doua zi a sesiunii iunie a Bacalaureatului 2022 la Braşov. 

Absolvenţii daţi afară din sală şi eliminaţi de la examen provin de la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, Colegiul Tehnic „Transilvania” şi de Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Dumitru Stăniloae”, toate trei din municipiul Braşov. 

„Toţi trei au fost depistaţi de profesorii asistenţi cu dispozitive electronice de comunicaţie asupra lor, în timpul desfăşurării probei scrise. Doi dintre ei aveau telefoanele mobile deschise asupra lor, iar cel de-al treilea avea un dispozitiv de comunicaţie cu emiţător, receptor şi cască prin care transmitea şi primea indicaţii de rezolvare a subiectelor. Facem precizarea că, înainte de începerea fiecărei probe scrise, asistenţii de sală aduc la cunoştinţa candidaţilor, pe lângă alte informaţii utile, şi prevederile metodologice referitoare la fraudă şi tentativă de fraudă, precum şi sancţiunile aplicabile. În aceste situaţii, cei trei absolvenţi nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. 

Elevii Colegiului Naţional Doctor Ioan Meşotă au avut proba la Matematică şi examenul li s-a părut foarte uşor. 

„A fost foarte uşor. Adică, eu, care nu sunt elevă de 10 la Mate, sunt de 7-8, dar am reuşit să fac aproximativ tot. chiar nu mă aşteptam să fie atât de uşor, adică am pierdut timpul învăţând atâtea formule şi nu m-au ajutat la nimic”, a spus una dintre candidate. 

„A fost foarte uşor. Cred că s-au revanşat pentru proba de ieri, de la Română. A fost foarte fain. Să ma idea aşa că mai vin şi la anul! Într-o oră şi jumătate am rezolvat tot”, a spus un absolvent. 

„Subiectele au fost aşa şi aşa, nu pot să spun că au fost grele, dar nici chiar foarte uşoare. Pentur proba de Matematică eu chiar m-am pregătit şi mă gândesc că o să iau în jur de 9”, a spus un alt meşotist. 

Un alt colegiu centenar din Braşov, Unirea, are profil uman şi cei mai mulţi elevi au ales Istoria. 

„A fost greu pentru cei care nu au învăţat. Sincer să fiu, eu nu am prea învăţat şi din comunism mi-a picat ce n-am prea învăţat”, a spus un absolvent. 

„Am dat la Istorie şi a fost un subiect foarte uşor. Nu mă aşteptam să fie atât de uşor, după Română. La Română a fost un subiect greu, foarte greu şi nu credeam că la Istorie va fi atât de uşor”, a spus o fată. 

„Am dat la Istorie şi a fost foarte uşor. Sper la 10 sau minimum 9,80. Am scris tot că am picat pe subiect”, a spus o altă uniristă. 

La proba obligatorie a profilului au fost prezenţi în sălile de examen peste 2860 de candidaţi din judeţul Braşov.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Transfăgărăşanul, închis din nou. Din ce cauză au decis drumarii să oprească traficul

Face rulote pentru că vrea să protejeze natura. Cum transformă un braşovean maşinile în case pe roţi

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite