Șoferi înzăpeziți pe Transalpina. Au sunat la 112 să ceară ajutor, apoi au plecat fără să mai anunțe VIDEO

0
Publicat:

Doi turiști aflați pe Transalpina au sunat, luni, 3 octombrie, la 112 să anunțe că au rămas înzăpeziți într-o zonă înaltă, denumită Cărbunele, și că nu mai pot să își continue deplasarea.

Turiștii s-au speriat după ce vântul a suflat zăpada pe drum Foto: DRDP Craiova
Turiștii s-au speriat după ce vântul a suflat zăpada pe drum Foto: DRDP Craiova

Cei doi conducători auto au cerut ajutor pentru a putea să plece mai deoparte. Întâmplarea a fost semnalată în una din cele mai înalte zone de pe Transalpina, Cărbunele. Un utilaj încărcat cu material antiderapant și un echipaj au pornit către zona indicată.

În urma unui apel la numărul de urgență 112, prin care se solicita sprijin pentru intervenție pe Drumul Național 67 C, Transalpina, în zona Cărbunele, din partea a doi participanți la trafic care au rămas înzăpeziți și au anunțat că nu se mai pot deplasa din cauza zăpezii, un utilaj încărcat cu material antiderapant și o echipă de la districtul Rânca au plecat în zonă. Nu a mai fost găsit nimeni“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Șoferii au reușit să-și continue deplasarea

Lucrătorii de la Drumurile Naționale au luat legătura cu cei doi conducători auto și aceștia au comunicat că au reușit să plece. „În urma apelului cu participanții la trafic, aceștia ne-au comunicat că s-au speriat de un zbor de zăpadă și au plecat până la urmă de acolo și au putut să-și continue deplasarea“, a mai precizat Cristi Tudor.

Acesta le recomandă șoferilor să circule pe Transalpina doar cu mașini echipate corespunzător: „Facem din nou un apel către toți participanții la trafic să nu intre pe zonele montane dacă nu au autovehicule echipate pentru iarnă“.

Transalpina străbate patru județe

Circulația pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, care ajunge la o înălțime de 2.145 de metri în pasul Urdele, se închide, de obicei, către sfărșitul lunii octombrie, în funcție de condițiile atmosferice, pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, și, astfel, nu se mai poate ajunge în celălalt capăt al drumului în localitatea Sebeș din Alba. 

Drumul are lungimea de aproximativ 150 de kilometri și străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite