Autobuz turistic scos la licitaţie de sărbători, în Braşov, după ce „a înghiţit“ degeaba sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzul turistic a fost tras pe dreapta de doi ani

Autobuzul turistic care a costat 300.000 de euro este scos la vânzare pentru 93.500 de euro. A mers mereu în pierdere, iar Consiliul Judeţean Braşov a anunţat de luna trecută că vrea să îl vândă. Data licitaţiei a fost stabilită chiar de Moş Nicolae, în 6 decembrie.

Autobuzul a fost cumpărat în 2007 şi a costat 300.000 de euro. Făcea curse în centrul istoric, dar de multe ori a stat degeaba. Nu era acoperit şi în zilele ploioase nu era folosit. Cum la Braşov vremea nu este una extrem de caldă, autobuzul era practic folosit cam patru luni pe an. De asemenea, nu pleca în cursă dacă nu se strângeau măcar 10 turişti, pentru că nu se justifica consumul de combustibil. În plus distanţele la Braşov nu sunt mari, astfel că mulţi turişti preferă să exploreze oraşul la pas şi de aceea turul nu a avut prea mult succes.

Autobuzul a avut încasări de aproximativ 250.000 de lei, dar şi pierderi de 100.000 de lei reprezentate de cheltuieli de întreţinere şi asigurări. Practic cât a funcţionat a avut venituri de 150.000 de lei, adică mai puţin de 40.000 de euro. Dacă facem un calcul simplu autobuzul turistic a adus o pagubă în bugetul judeţului de propximativ 245.000 de euro. A fost tras pe dreapta de peste doi ani. Consiliul Judeţean a încercat să îl închirieze, dar nu a reuşit. În şedinţa de luna trecută a Consiliului Judeţean s-a decis scoaterea autobuzului la vânzare cu strigare. Preţul de pornire este 93.500 de euro, iar licitaţia va fi chiar de Moş Nicolae.

„Este un bun pe care îl avem în inventarul judeţului, dar pe care nu îl putem exploata, astfel că am considerat că cei care au astfel de preocupări să participe la această licitaţie şi dacă îl achiziţionează să îl exploateze în interes comercial. Interesul nostru este să-l valorificăm şi eu cred că se va vinde“, a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite