Aproape 1.000 de braşoveni îşi vor spune oful, în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartel Alfa a depus, astăzi, la Primărie actele pentru obţinerea autorizaţiei pentru mitingul programat să aibă loc loc luni, în faţa Prefecturii.

Conducerea Cartel Alfa susţine că măsurile de austeritate impuse de Guvern sunt prea drastice. Luni, între orele 15.00 şi 17.00, va avea loc un miting şi un pichet în faţa Prefecturii. Fănică Gabor, liderul filialei locale a Cartel Alfa, spune că mizează pe prezenţa a 1.000 de persoane, din toate ramurile de activitate.

În cursul zilei de astăzi o să avem o şedinţă la nivel local, în care vom stabili cu exactitate numărul de participanţi, dar şi dacă vom face un marş pe străzile oraşului", ne-a declarat Fănică Gabor.

Protestatarii cer stoparea disponibilizărilor şi a modificărilor legii pensiilor, precum şi a Codului Muncii, dar şi stabilirea salariului minim garantat la 750 de lei şi o nouă lege de salarizare în sectorul bugetar.

Solicităm stabilirea de programe concrete de investiţii, finanţate corespunzător, pentru păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă. În sistemul bugetar cerem ca, începând cu 1 ianuarie 2011, să se revină la salariile din decembrie 2009", a punctat Gabor.

Celelalte confederaţii sindicale braşovene au ales să protesteze doar în Capitală şi cel puţin pentru moment să nu se realieze protestului Cartel Alfa.

Şi cadrele medicale protestează

Şi angajaţii din sistemul sanitar ies în stradă. Câteva sute de persoane, afiliate la Sanitas, vor participa la mitingul organizat în 22 septembrie în capitală. Cadrele medicale sunt supărate pe tăierilşe salariale, dar şi pe faptul cămulte posturi sunt blocate de Ministerul Sănăţii. Practic oamenii lucrează mult mai mult, pe bani mai puţini.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite