Anul 2014, noul termen pentru Autostrada Braşov-Comarnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia peste doi ani ar putea să înceapă lucrările la construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov (58 de km).

Anunţul a fost făcut de Mircea Pop, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru gandul.info.

„Deschiderea ofertelor pentru reactualizarea studiului de fezabilitate a fost amânată încă două săptămâni, nu va fi pe 5 septembrie. Trebuie să răspundem la mai multe solicitări. Lucrările (la Comarnic-Braşov) ar putea demara undeva în 2014. Concesionarul - care poate fi un consorţiu, care să cuprindă şi o bancă - trebuie să vină cu finanţarea, iar banii şi-i va recupera în 20 de ani prin exploatarea autostrăzii, prin taxa pe autostradă", a declarat Mircea Pop, pentru sursa citată.

Autostrada Braşov-Cormarnic, promisă de toţi miniştii transporturilor

Valoarea estimată a proiectului fiind de 982,85 de milioane de euro (proiectare şi construcţie -4 ani, operare şi întreţinere - 25 de ani. Proiectul iniţial prevedea ca pe cei 58 de km să fie construite 57 de poduri şi 5 pasaje.

Statul a mai încercat de două ori să construiască autostrada Comarnic-Braşov, ultima tentativă având loc în 2010, când câştigătorul licitaţiei, asocierea Vinci (Franţa)-Aktor (Grecia), a renunţat la contract.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite