Analizele de laborator spun că nu apa de la robinet a condus la spitalizarea a peste 100 de râşnoveni. Ce virus ar fi responsabil de îmbolnăvirea localnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norovirus FOTO Shutterstock
Norovirus FOTO Shutterstock

Datele oferite de DSP Braşov spun că nu apa de la robinet este responsabilă pentru îmbolnăvirea râşnovenilor, cu norovirus, un virus foarte rar, dar care se răspândeşte foarte rapid

Direcţia de Sănătate Publică Braşov a anunţat că nu apa de la robinet din oraşul braşovean Râşnov ar fi de vină pentru îmbolnăvirea a aproape 140 de localnici de săptămâna trecută, dintre care cei mai mulţi erau copii. 

Directorul DSP Braşov, Andrea Neculau, a transmis, prin intermediul unui comunicat, că probele prelevate din apa de la robinet din oraş nu sunt contaminate cu germeni patogeni. 

Săptămâna trecută, peste o sută de locuitori ai oraşului Râşnov s-au plâns de simptomatologie digestivă, precum vărsături, durere abdominală, febră sau scaune diareice, 25 de pacienţi s-au prezentat la unităţi spitaliceşti, iar un caz a fost spitalizat, având o evoluţie clinică bună. 

Este vorba despre un copil în vârstă de 5 ani, la care s-a identificat prezenţa unui virus rar, norovirus. De asemenea, în cazul unui alt copil s-au recoltat probe biologice, rezultând infectarea acestuia cu acelaşi virus. Ca urmare, s-a considerat că aceasta ar fi cauza cea mai probabilă a focarului de boală transmisibilă apărut în oraşul Râşnov.

Medicul Andrea Neculau Medicul a precizat că infecţia cu norovirus este o afecţiune contagioasă care se transmite extrem de rapid, de regulă prin contactul cu persoane bolnave sau  prin consumul de alimente contaminate, nepreparate termic. 

Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare la nivelul DSP Braşov, astfel că se recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe măsurile de igienă a alimentaţiei, cum ar fi igiena mâinilor, spălarea fructelor şi a legumelor, dezinfecţia suprafeţelor, în special cu soluţii care conţin clor, precum şi consumarea apei îmbuteliate şi a alimentelor predominant preparate termic.

 

Vă mai recomandăm:

A murit fostul soţ al Elodiei Ghinescu. Poliţistul, găsit fără suflare în casă

Motivul surprinzător pentru care Grădina Zoologică din Braşov este foarte căutată în zilele cu caniculă

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri