Amendă pentru un brașovean care a lovit un om al străzii care a murit, apoi, în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Brașov a lovit un om al străzii care îi dădea târcoale mașinii, după ora 1 noaptea. Victima a ajuns la spital, în comă, după care a murit, iar autorul loviturii a primit o amendă.

Poliția a investigat cazul SURSA Shutterstock
Poliția a investigat cazul SURSA Shutterstock

Un brașovean i-a aplicat o lovitură unui om al străzii care a căzut și, după ceva timp în care a zăcut în comă la spital, a murit.

Acum, instanța a dat o decizie definitivă în dosarul penal deschis în acest caz și Ovidiu Nicolae T. a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 3.980 de lei.

Pe 28 noiembrie 2019, brașoveanul a fost trezit în toiul nopţii de soţia sa, speriată că o persoană dădea târcoale maşinii familiei, parcate în faţa casei. Era trecut de ora 1 noaptea, astfel că bărbatul s-a temut ca nu cumva un hoţ să profite de întuneric şi să fure ceva.

A ieşit în faţa casei şi s-a îndreptat către suspect, dar atunci a realizat că are de-a face cu o persoană fără adăpost, aflată într-o stare avansată de ebrietate, care îşi găsea cu greu vorbele şi echilibrul.

Proprietarul maşinii a încercat să-l îndepărteze pe omul străzii, însă acesta nu a plecat, motiv pentru care braşoveanul l-a lovit cu un pumn în faţă şi l-a lăsat lat pe trotuar. Liniștit că are mașina în siguranță și că trecătorul nedorit nu îl va mai deranja, bărbatul a plecat să-și continue somnul.

La ora 5 dimineaţa, când a plecat spre serviciu, Ovidiu Nicolae nu l-a mai găsit în faţa porţii pe cel pe care-l lovise în timpul nopţii şi şi-a văzut de drum. Între timp, însă, un trecător îl observase pe bărbatul căzut și a sunat la 112.

Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, poliţiştii au stabilit cele întâmplate în cursul nopţii, aşa că, într-o primă fază, Ovidiu Nicolae a fost acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, deoarece bărbatul fără adăpost murise în spital.

Omul străzii era atât de beat, încât nu se putea ține pe picioare și imaginile surprinse de camerele de luat vederi au surprins alte două căderi ale acestuia, înainte ca Ovidiu Nicolae să fi ieșit din casă. În această situație, medical legist nu a putut stabili cu certitudine dacă omul străzii murise ca urmare a căderii suferite după lovitura încasată sau în urma primelor căzături.

Astfel, atât Tribunalul Braşov, cât şi instanţa ierarhic superioară, în speţă Curtea de Apel Braşov, au decis că nu există suficient de multe probe care să-l incrimineze pe Ovidiu Niculae de moartea acelui bărbat.

Agresorul a fost, totuşi, condamnat pentru loviri şi alte violenţe, pedeapsa iniţială dată de Tribunalul Braşov fiind de 2.000 de lei amendă penală, dublată apoi de Curtea de Apel.

Ambele instanţe au respins inclusiv acţiunea civilă introdusă de surorile victimei, care au cerut daune morale în valoare de 850.000 lei.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri