Alegeri Parţiale la Râşnov. Trei candidaţi în cursa pentru fotoliul de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 14.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică la urne
Peste 14.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică la urne

Trei candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Râşnov la alegerile parţiale din 11 iunie: Liviu Butnariu (PNL), Daniel Diaconu (PER susţinut de ALDE şi PSD) şi Marius Lungu (independent).

Fotoliul de primar din oraşul Râşnov a rămas vacant după ce liberarul Adrian Veştea care obţinuse un al treilea mandate a demisionat după ce a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Desemnarea candidaţilor pentru fotoliul de primar a fost una cu scântei. Marius Lungu, fost preşedinte al PSD Râşnov a demisionat din funcţie după ce partidul a decis să îl susţină în cursă pe candidatul PER Daniel Diaconu. Cei doi au candidat şi la alegerile din 2016, dar au pierdut în faţa lui Adrian Veştea. Daniel Diaconu s-a clasat pe locul II, iar Marius Lungu pe locul al III-lea la o diferenţă de doar 113 voturi. Liviu Butnariu (PNL) candidează în premieră la fotoliul de primar.

Toţi cei trei candidaţi s-au născut şi trăiesc la Râşnov. Liviu Butnariu este memebru PNL şi viceprimar cu atribuţii de primar la Râşnov după retragerea lui Adrian Veştea. Este de profesie inginer.

Daniel Diaconu  este membru PER din 2011 şi în prezent consilier local la Râşnov. Este absolvent al Facultăţii de Administraţie Publică.

Marius Lungu  candidează ca independent şi este în prezent consilier local. Este profesor de fizică, dar este şi licenţiat în ştiinţe economice.

La Râşnov vor fi amenajate zece secţii de votare  pentru cei 14.620 de alegători cu drept de vot.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite