Alegeri locale 2016 Braşov. Reacţiile politicienilor după aflarea rezultatelor

0
0
LIberalii se bucură că au adunat cele mai multe voturi, social-democraţii că au câştigat noi localităţi în mediul urban FOTO Adevărul
LIberalii se bucură că au adunat cele mai multe voturi, social-democraţii că au câştigat noi localităţi în mediul urban FOTO Adevărul

Liberalii şi social-democraţii îşi dispută victoria la alegerile din 5 iunie, fiecare partid în felul său. Dacă liberalii au de partea lor proventele, social-democraţii spun că au spart blocada liberală din mediul urban.

Mihai Sturzu candidat independent, locul al treilea în cursa pentru primărie. „Ştiţi vorba aceea ai câştigat mergi mai departe, ai pierdut, mergi mai departe. Asta facem şi noi, mergem mai departe. Noi continuăm, am super energie şi vreau să mulţumesc tuturor. Sunt optimist şi voi îmi daţi multă încredere. PS. Suntem a treia forţă politică la Braşov. Vă pup. Revin mai pe seară cu o analiză mai amănunţită a rezultatelor“, a spus Mihai Sturzu într-un mesaj video postat pe facebook. 

Mihai Mohaci, preşedinte interimar PSD Braşov: „Am obţinut rezultate foarte bune comparativ cu cele de acum patru ani. PSD a pierdut, în judeţul Braşov, teri comune, dar a câştigat alte trei comune, însă trebuie subliniat faptul că am câşigat două fief-uri importante ale PNL-ului: municipiul Săcele şi oraşul Rupea, şi lemulţumimi braşovenilor că ne-au acordat încrederea lor la vot”

Mihail Veştea, co-preşedinte PNL Braşov: „În condiţiile dificile în care a trebuit să lucrăm (referire la faptul că primarul George Scripcaru nu a putut candida pe listele liberalilor, neîndeplinind condiţiile impuse de criteriile partidului pentru integritate, dar şi la fuziunea dintre PDL şi PNL – n.a.), am dovedit încă o dată că PNL este cea mai mare forţ politică din Braşov. Majoritatea cetăţenilor care s-au prezentat la vot ne-au acordat încredere şi prin votul nlor ne-au tranmis p responsabilitate foarte mare. Vom arăta că suntem profesionişti în administraţie, iar proiectele majore pe care le-am promis – aeroprotul, noul spital la Braşovului, dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare, drumurile judeţene – le vom duce la îndeplinire.

Costel Mihai, preşedinte PMP Braşov: „În ceea ce priveşte alegerile la Consiliul Local Braşov, marii câştigători suntem noi, PMP, alături de PER, pentru că FDGR şi UDMR erau în acest for, iar perdantul este PNL, care are a obţinut un mandat în plus faţă de acum patru ani, când PDL se lupta cu USL. Este un rezultat pe care îl anticipam în ceea ce ne priveşte munipiul Braşov. Analizele noastre din ultima săptămână, în municipiul Braşov, reflectau aceste date. Faptul că există o diferenţă între candidatul la Primărie şi cel de la Consiliul Local se explică prin faptul că actualul primar este perceput ca un apropiat al preşedintelui PMP, Traian Băsescu. Referitor la rezultatele din judeţ, avem câteva localităţi unde avem rezultate foarte bune: Prejmer - 3 consilieri locali, la Hărman, unde tânărul Sergiu Huţanu a luat 700 de voturi, iar primarul 1000, şi  unde avem 3 consilieri locali, la Săcele doi consilieri municipali, Sânpetru - 2 consilieri locali. Pentru scorul de la Consiliul Judeţean vom face o analiză în perioada următoare şi vom vedea în ce zone nu s-a lucra suficient, pentru că targetul nostru era să facem pragul şi la Consiliul Judeţean”.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite