Aeroportul de la Brașov, inaugurat cu două zile de concerte. Are un plan de afaceri pe 25 de ani

0
Publicat:

În 10 și 11 iunie brașovenii vor mai putea vizita viitorul aeroport, fără să zboare. La inaugurare vor fi concerte, iar regia care a implementat proiectul spune că are un plan pe 25 de ani.

Două zile de vizită, concerte și show aviatic la Aeroportul Internațional Brașov FOTO Ioan Buciumar
Două zile de vizită, concerte și show aviatic la Aeroportul Internațional Brașov FOTO Ioan Buciumar

Aeroportul Internațional Brașov este gata pentru utilizare și va fi inaugurat cu fast, potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, AdrianVeștea. Acesta spune că ne aflăm în punctul final al ultimelor proceduri de recepție și precizează că au fost bifate și ultimele verificări la clădirea de contingenţă şi a turnului de control virtual care va asigura dirijarea zborurilor pe acest aeroport.

Liderul județean a făcut și calculul final în ce privește costurile realizării investiției, care se ridică la 140 de milioane de euro.

Avem un eveniment pe care-l desfășurăm pe data de 10-11 iunie, la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Acest eveniment este dedicat tuturor brașovenilor, pe care-i așteptăm cu mare drag să vadă această investiție pentru care au avut răbdare mulți ani să fie realizată. Sunt mai multe evenimente pe care le-am pregătit, și din punct de vedere cultural, și al vizitării terminalului și am organizat și un show aviatic”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Ștefan Bănică Jr, Raluk, trupa Zdob și Zdub și Olivia Adams vor concerta în cele două zile în care brașovenii pot participa la inaugurarea aeroportului.

Pentru ca aeroportul să acopere cheltuielile și să aducă profit, directorul firmei care s-a ocupat de implementarea proiectului Alexandru Anghel, spune că a făcut un plan pe 25 de ani care cuprinde, între altele, tarifele aeroportuare și desechiderea unui al doilea terminal în intervalul de timp 2027-2033.

Dacă ne comparăm cu Otopeniul, care este cel mai mare aeroport din țară, suntem la un sfert din tarifele de acolo. Raportat la celelalte aeroporturi internaționale din țară, suntem în piață, suntem cam la aceleași tarife cu acestea. Noi am făcut un plan de afaceri – de fapt, un model financiar – pe 25 de ani, prin care să putem să recuperăm banii investiți în infrastructura de la aeroport și să ieșim și cu profit la finalul perioadei”, a precizat Alexandru Anghel, director Direcția Implementare Aeroport Brașov.

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav va fi inaugurat în 15 iunie, cu un zbor al companiei românești Tarom. Un avion va decola de la Aeroportul Otopeni și va ateriza la Brașov, după care aeroportul Brașov va deveni funcțional.

Directorul Alexandru Anghel spune că a fost cu reprezentanții companiilor aeriene la firmele din zona Brașovului, la hotelieri și s-au interesat care sunt principalele țări de origine ale celor care vin la Brașov. Potrivit lui Anghel, va fi un aeroport care se bazează maim ult pe incoming, adică pe cei care vin să petreacă timp în zonă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite