Aeroportul Braşov, blocat de un punct şi o virgulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, susţine că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a tot băgat beţe în roate în ceea ce priveşte lansarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului care va executa pista.

 „De două luni, ANRMAP face nişte lucruri urâte, nu numai pentru noi, ci pentru toate judeţele care sunt conduse de persoane, care nu fac parte din actuala putere. Prima dată, ne-au dat actele înapoi, fiindcă era un punct greşit, apoi, după ce am făcut aşa-zisa rectificare, ni le-au returnat din nou, pentru că nu era o virgulă pusă bine, de parcă nu ar fi putut spune de prima dată toate obiecţiile. Sper ca de data aceasta, să nu mai găsească altă chichiţă, şi să putem lansa licitaţia pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice“, a explicat nemulţumit Căncescu.

Acesta a precizat că alte impedimente în calea demarării lucrărilor la pista de la Ghimbav, care va avea peste 2.800 de metri lungime, nu ar fi, fondurile necesare fiind deja prevăzute în bugetul Consiliului Judeţean.

Pista costă 22 de milioane de euro

Pentru această investiţie plenul CJ a aprobat 22 de milioane de euro. Din aceşti bani, 4,3 milioane de euro provin dintr-un credit făcut deja de Consiliul Judeţean la BCR, în anul 2009. „Restul sumei, până la echivalentul în lei a 22.000.000 de euro, se va plăti etapizat în următorii patru ani, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Braşov“, se arată în hotărârea, care a fost aprobată în sedinţa de plen.

Pe parcursul anilor, începerea lucrărilor la Aeroportul Ghimbav a fost blocată de mai multe ori, în general, din cauza birocraţiei, dar şi din cauza avizelor date cu mare întârziere de unele autorităţi. Terenul de 200 de hectare pe care ar urma să fie construit aeroprotul a fost nivelat şi împrejmuit încă de anul trecut.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite