A şaptea zi de proteste la Braşov. Peste 1.000 de oameni în stradă. Mesajul protestatarilor: „Garanţia noastră e plecarea voastră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii protestează în faţa Prefecturii pentru a şaptea zi consecutiv.FOTOSimona Suciu
Braşovenii protestează în faţa Prefecturii pentru a şaptea zi consecutiv.FOTOSimona Suciu

Peste 1.000 de persoane au protestat la Braşov şi au cerut demisia Guvernului. La Braşov oamenii au ieşit în stradă în fiecare zi începând de marţi noaptea.

UPDATE 22.45. Protestul de la Braşov s-a încheiat. 

UPDATE 21.30. Protestatarii încep să plece acasă. Au stat îşi astăzi în stradă aproape patru ore. Mai sunt 200 de oameni care continuă să protesteze în Piaţa Sfatului. 

UPDATE 20.20. Protestatarilor care au plecat de la Prefectură li s-au alăturat şi alţi braşoveni, astfel că în Piaţa Sfatului sunt acum peste 1.000 de persoane. Oamenii strigă „PSD Ciuma Roşie“ şi „Aici vom fi în fiecare zi“. În seara aceasta se pare că s-a renunţat la marşul pe străzile oraşului. 

UPDATE 19.45. Protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Sfatului, iar numărul lor  începe să crească, ajung acum la peste 700. 

UPDATE 19.20. Numărul protestatarilor a depăşit 500 de persoane.  Pe lângă sloganurile deja cunoscute „PSD Ciuma Roşie“ sau „DNA să vină să vă ia“, oamenii au veni şi cu mesaje noi: „Garanţia noastră e plecarea voastră“, „Laura nu uita, noi suntem de partea ta“, „Prea Târziu“, „Prea Puţin“ sau „PSD şi ai lui ruşinea poporului“.

Chiar dacă nu sunt la fel de mulţi ca serile trecute oamenii sunt foarte vocali. Ai la ei fluiere şi vuvuzele, dar şi multe steaguri tricolore pe care le flutură. Protestatarii scandează: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“, „Hoţii, Hoţii“ şi „Demisia“. 

Oamenii cer demisia Guvernului

UPDATE 18.45. Puţin peste 100 de persoane protestează în faţa Prefecturii Braşov. Oamenii strigă „Hoţii, Hoţii“ şi cer demisia Guvernului. 

Sute de oameni în faţa Prefecturii

Pe reţelele de socializare a fost anunţat un nou proteste pentru astăzi la ora 18.00. Şi aseară la Braşov au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni.

Pe mesajele clădirilor din Piaţa Sfatului unde se află şi sediul PSD au fost proiectate două mesaje: Demisia şi Continuăm până plecaţi.

La Braşov oamenii au început să iasă în stradă de marţi noaptea după aprobarea ordonanţei, 2.000 de protestatari au pornit în marş pe străzile oraşului. Miercuri şi joi au fost câte 8.000 de oameni în stradă, iar vineri seara numărul protestatarilor a ajuns la 12.000. Sâmbătă au fost cei mai mulţi oameni în stradă numărul protestatarilor depăşind 15.000, iar aseară au fost peste 10.000.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite