A fost stabilit traseul autostrăzii Comarnic-Braşov

0
0
v[varvAutostrada va vea vea 58 de kilometri. FOTO Adevărul
v[varvAutostrada va vea vea 58 de kilometri. FOTO Adevărul

Compania de drumuri a stabilit traseul viitoarei autostrăzi Comarnic-Braşov care va fi realizată în parteneriat public privat. Autostrada va avea două tronsoane, iar investiţia se ridică la 6,6 miliarde lei.

Autostrada va trece pe lângă cele mai importante staţiuni de pe Valea Prahovei, scrie tvrnews.ro. Aceasta va începe la Comarnic, trece pe lângă Buşteni, Sinaia, Poiana Ţapului, Predeal şi Rasnov şi iese după Braşov, la Cristian. De-a lungul autostrăzii sunt prevăzute noduri rutiere la Sinaia, Buşteni şi Predeal.

CNADNR a primit oferte din partea unei companii din China şi a trei asocieri de firme pentru proiectarea, construcţia, finanţarea şi operarea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, printre ofertanţi fiind şi companiile Vinci şi Aktor, care s-au retras din acest proiect în urmă cu trei ani.

Astfel, pe listă s-au înscris compania China Communications Construction şi asocierea formată din firmele Spedition UMB şi Tehnostrade, asocierea formată din Vinci, Strabag şi Aktor, precum şi asocierea formată din Impregilo şi Salini.

 Premierul Victor Ponta a anunţat dinainte de a se cunoaşte câştigătorul că sectorul de autostradă concesionat va fi taxat. „Cei care fac această concesiune vor pune barieră şi vor pune taxă", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

În documentaţia CNADNR se arată că, de fapt, noua autostradă va ajunge până în zona localităţii Cristian. Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov se compune din două secţiuni: Comarnic-Predeal (în lungime de 36,2 km) şi Predeal-Cristian (21,8 km). Traseul autostrăzii va cuprinde 18 tuneluri, cu o lungime totală de 2.890 de metri. Finanţarea pentru autostradă de de 6,6 miliarde de lei.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite