60 de braşoveni s-au trezit datori la CAR deşi oamenii nu au luat împrumuturi. Banii au fost luaţi de un angajat al societăţii nebancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatul firmei şi-a însuşit banii. FOTOArhivă.
Angajatul firmei şi-a însuşit banii. FOTOArhivă.

Un bărbat de 45 de ani, angajat la o societate nebancară (tip CAR) a luat 225.000 de lei şi a încheiat împrumuturi fictive pe numele unor braşoveni. Oamenii s-au trezit datori vânduţi şi au reclamat totul la poliţie.

Înşelăciunea a ieşit la iveală după ce păgubiţii, 60 la număr, au primit acasă somaţii că trebuie să îşi achite ratele despre care habar nu aveau. Speriaţi oamenii au mers la societate şi au aflat că pe numele lor figurează contracte de împrumut pe care ei nu le-au semnat niciodată. Automat au depus plângere la poliţie.

„Poliţiştii  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările într-o cauză aflata în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brasov, întocmindu-se referat de terminare a urmăririi penale, faţă de o persoana cu vârsta de 45 ani, din Brasov, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. În calitate de agent  al unei instituţii financiare nebancare, a emis peste  60 contracte de împrumut pe numele unor persoane fizice, existând indicii temeinice că aceste contracte nu au fost încheiate prin semnare cu persoanele fizice individualizate în cuprinsul acestora, iar sumele încasate în temeiul contractelor au fost reţinute de către agent în folosul propriu creând un prejudiciu total părţilor vătămate în valoare totală de 225.000 lei“, se arată într-un comunicat al poliţiei.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite