18 moldoveni lucrau „la negru” în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politia rutiera politist foto mihaela cojocariu

18 persoane care munceau fără forme legale au fost descoperite în judeţul Braşov, în urma unei acţiuni comune a I.P.J.Braşov şi Serviciului pentru Imigrări Braşov.

În noaptea de 4/5 iulie, o patrulă a Poliţiei staţiunii Bran a depistat în zona centrală a staţiunii trei tineri din Republica Moldova care nu aveau asupra lor documente de identitate.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că tinerii aveau domiciliul temporar într-o locaţie din Bran, împreună cu alte 8 persoane de aceeaşi naţionalitate. De asemenea, poliţiştii din Bran au mai identificat o locaţie din Moieciu, unde locuiesc alţi 20 de cetăţeni ai Republicii Moldova”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, cms. şef Liviu Naghi.

Pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de şederea celor 31 de persoane străine pe teritoriul României, au fost sesizaţi poliţiştii Serviciului Imigrări Braşov.

În data de 5 iulie au fost identificaţi la o societate comericală 18 persoane de cetăţenie moldovenească, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 ani, care munceau fără forme legale şi nu deţineau avize de muncă eliberate de Serviciul pentru Imigrări Braşov. Cei 18 moldoveni fac parte din cele 31 identificate iniţial de poliţiştii din Bran.

„Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenie, fără încheierea contractului individual de muncă, conform Legii 53/2003 privind Codul Muncii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov”,  mai menţionat Naghi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite