1,5 milioane de euro investite de Primăria Braşov în sportul de masă şi şcolar. Ce sporturi sunt vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un milion şi jumătate de euro investeşte Primăria Braşov în sportul de masă FOTO Primăria Braşov
Un milion şi jumătate de euro investeşte Primăria Braşov în sportul de masă FOTO Primăria Braşov

La Braşov vor exista 32 de terenuri de sport moderne pentru sportul de masă şi şcolar, de cea mai înaltă calitate. Municipalitatea va cumpăra şi mingi, rachete de tenis sau saltele pentru gimnastică

Şapte milioane şi jumătate de lei  - echivalentul unui milion şi jumătate de euro - investeşte Primăria Braşov în sportul de masă şi cel şcolar pentru ca acestea să deruleze pe terenuri şi cu materiale de cea mai bună calitate. 

Astfel, municipalitatea a lansat deja, la 25 mai, procedura pentru furnizarea şi montarea de suprafeţe sintetice pentru toate terenurile de sport din municipiu. Pentru această achiziţie, Primăria a alocat 3,2 milioane de lei. 

„Obiectul acestei achiziţii este amenajarea suprafeţelor de joc pentru 32 de terenuri de sport, dintre care 3 vor fi terenuri de baschet pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de FIBA (Federaţia Internaţională de Baschet), iar alte 7 terenuri de baschet vor beneficia de o suprafaţă de joc din tartan. La acestea se adaugă gazon sintetic pentru 5 terenuri, iar 10 terenuri vor fi amenajate  pentru practicarea mai multor sporturi. Tot în cadrul acestei proceduri vor fi amenajate şi 6 piste de alergare din tartan, cu 2 sau 3 culoare. Cinci dintre piste vor fi amenajate în cadrul unor unităţi de învăţământ, iar cea de a şasea va fi amenajată în parcul Tractorul. Această a şasea pistă face parte din programul de bugetare participativă, fiind unul dintre proiectele câştigătoare. Ea va avea o lungime de 930 de metri şi se va putea alerga pe două culoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 iunie, ora 15:00. Tot municipalitatea va achiziţiona şi furnizarea şi montarea de garduri pentru aceste terenuri, în valoare de 2,3 milioane de lei. Mai mult, primăria va cumpăra şi materialele sportive necesare. 

„Astfel, pentru achiziţia a 1.716 mingi de fotbal, baschet, handbal şi volei, cu o valoare estimată de 312.949,02 lei fără TVA, au fost depuse trei oferte. Pentru achiziţia a 711 rachete de tenis şi badminton, a 308 mingi de tenis şi 957 de fluturaşi, cu o valoare maximă de 263.417,09 lei fără TVA, au fost depuse 4 oferte. În ceea ce priveşte achiziţia a 241 de saltele de gimnastică, în valoare de 89,716,81 lei fără TVA, două companii şi-au depus ofertele pentru furnizarea acestor materiale. La categoria echipamentelor de fitness, cu o valoare estimată de 89.760,50 lei fără TVA, o singură companie s-a arătat interesată de furnizarea de mingi medicinale, gantere şi benzi elastice”, a completat Sorin Toarcea.

Strategia de implicare şi susţinere a sportului de către Primăria Municipiului Braşov a fost realizată în 2021.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Adolescent care i-a distrus viaţa fostei iubite de doar 12 ani, iertat de instanţă. Ce a decis Tribunalul pentru Minori

Explicaţiile şefului Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului despre controalele de la Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite