UPDATE/FOTOGALERIE Accidentul de la Tuzla a decapitat componenta de bază a misiunilor de tip strict secret. Băduţ, înmormântat cu onoruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cortegiul funerar al militarului Băduţ Papuc, decedat în tragicul accident de la Tuzla, a fost primit cu tăcere de către brăilenii care s-au oprit o clipă, la trecerea maşinii mortuare, pentru un ultim omagiu adus tânărului plecat prematur la cer.

Familia nu s-a despărţit nicio clipă de catafalc. Fata care urma să-i devină soţie în luna octombrie a acestui an a plâns în hohote la căpătâiul lui. Din cortegiul funerar au făcut parte şi militari din cadrul Batalionului 528 Cercetare „Vlad Ţepeş", care la rândul lor au în componenţă scafandri şi paraşutişti.

CITEŞTE ŞI:

Militarul brăilean mort în catastrofa de la Tuzla a fost adus acasă

Galerie foto aici

Mărturiile unui camarad


„Este o pierderea grea, şi nu puteam să nu fim alături de familia camaradului care a plecat prematur la cer. Am fost colegi în ceea ce priveşte specializarea şi noi suntem scafandri şi paraşutişti şi noi suntem trupe de cercetare gata de acţiune în zone călcate doar de inamic. Aşa că nu puteam lipsi de la ultimul drum al camaradului nostru", ne-a decarat plt. Ion Creiţeanu, cercetaş, paraşutist şi scafandru.

CITEŞTE ŞI:

UPDATE Militarul brăilean mort la Tuzla, condus spre Cimitirul Eroilor de marinari (GALERIE FOTO)


Prin moartea celor opt militari aparţinând Grupului Naval Forţe-Operaţii Speciale practic a fost decapitată componenta de bază a misiunilor de tip strict secret, misiuni care nici măcar nu figurează în Ordinele de Zi.


Doi ani pentru refacerea efectivului


Pentru refacerea efectivului va fi necesară o perioadă de până la doi ani. Cel puţin aşa susţin militarii de carieră.

CITEŞTE ŞI:

Secretomanie în cazul militarului brăilean decedat la Tuzla, care va fi condus, astăzi, pe ultimul drum

Reamintim că Băduţ Papuc a fost condus, astăzi, pe ultimul drum, cu onoruri militare. La slujba oficiată la Catedrala „Naşterea Domnului" a participat însuşi IPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, care a ţinut să rostească vorbe de suflet pentru „eroul din cer".
Băduţ urma să se căsătorească în luna octombrie a acestui an.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite