Un român a insistat să mituiască polițiștii decât să plătească o banală amendă. Cum a justificat gestul

0
0

Un tânăr din Brăila va răspunde penal pentru dare de mită și riscă închisoarea pentru că a insistat de nenumărate ori ca polițiștii care îl amendaseră să ia mită ca să facă uitată contravenția.

Tânărul din Brăila le-a cerut în mod repetat polițiștilor să ia banii FOTO arhivă Adevărul
Tânărul din Brăila le-a cerut în mod repetat polițiștilor să ia banii FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat din Brăila a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar pe 9 septembrie, Tribunalul Brăila a stabilit legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul și a efectuării actelor de urmărire penală. Poverstea acestuia frizează ridicolul.

În seara zilei de 25 spre 26 iunie 2022, polițiștii brăileni s-au deplasat la Casa de Cultură din oraș pentru aplanarea unui scandal între mai mulţi tineri. Unul dintre aceștia lovise o femeie, iar oamenii legii i-au cerut să le prezinte actul de identitate, însă acesta a susţinut că nu îl are asupra lui şi a refuzat să îşi dea datele de stare civilă, devenind recalcitrant.

Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei din Brăila, unde i s-a stabilit identitatea. Agenţii de poliţie i-au adus la cunoştinţă că urmează să fie sancţionat contravenţional cu amendă pentru refuz de legitimare, adresare de cuvinte jignitoare şi provocare de scandal, dar şi că riscă și dosar penal pentru lovire și alte violențe, dacă femeia pe care o lovise va depune plângere. De aici lucrurile au luat-o razna.

„Cu acea ocazie, inculpatul a afirmat că lucrează în străinătate şi că în portofelul aflat asupra soţiei sale are suma de 6.000 lei, promiţând agenţilor de poliţie că le va da suma de 1.500 lei pentru a <<’rezolva problema>> fără a-i mai aplica sancţiunea contravenţională şi că doreşte să fie lăsat în pace pentru că urmează să plece la muncă în Franţa în scurt timp. Aflând că unul dintre agenții de poliţie este şeful biroului, a promis că acestuia îi va da 500 lei în plus”, a stabilit procurorul de caz.

Nu a putut să conceapă că nu primesc mită

Tănărul a refuzat să conceapă că polițiștii nu vor să primească mită și a insistat ca aceștia să ia banii până când agenții au fost nevoiți să anunțe Serviciul Județean Anticorupție Brăila. A doua zi, tânărul s-a prezentat la sediul Poliției din Brăila și a fost condus într-un birou al Biroului de Investigaţii Criminale,

Un comisar şef de poliţie i-a comunicat că pentru faptele săvârşite în cursul nopţii precedente urmează să i se întocmească un proces-verbal de contravenţie şi că va fi sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de câte 1.000 lei pentru fiecare din cele trei fapte contravenţionale constatate.

„Auzind acest lucru, inculpatul le-a spus celor doi agenţi de poliţie că le dă suma de 1.000 lei pentru nu întocmi actele de constatare a contravenţiei, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional, ocazie cu care a pus pe birou, în faţa agenţilor de poliţie, suma de 1.000 lei, pe care a numărat-o în zece bancnote de câte 100 lei”, se menționează în rechizitoriu.

Dacă va fi găsit vinovat pentru dare de mită, brăileanul riscă între 2 și 7 ani de închisoare.

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite